Protestul transportatorilor va avea loc joi, dar numărul autovehiculelor e limitat la 7.000. RATB modifică traseele din zonă

Primăria Capitalei anunţă că au fost renegociate condiţiile de desfăşurare a protestului transportatorilor, care urmează să aibă loc joi, în Piaţa Victoriei, astfel încât manifestaţia va fi permisă, cu condiţia să fie redus numărul autovehiculelor participante, iar traficul să nu fie blocat, anunţă Agerpres.
Economica.net - mie, 16 dec. 2015, 14:28
Protestul transportatorilor va avea loc joi, dar numărul autovehiculelor e limitat la 7.000. RATB modifică traseele din zonă

‘S-a stabilit o regulă foarte clară: la manifestaţie vor participa maxim 6.000 – 7.000 de autovehicule (faţă de 10.000 cât se solicitase iniţial), cu obligaţia de a se încadra în perimetrul stabilit pentru organizarea manifestaţiei: Piaţa Victoriei, până la ocuparea perimetrului delimitat de prelungirea bd. Aviatorilor, şos. Kiseleff, bd. Ion Mihalache, str. Buzeşti, Calea Victoriei, intersecţia bd. Lascar Catargiu cu bd. Iancu de Hunedoara, cu păstrarea unei zone de siguranţă de lăţime de 1,5 metri, pe aliniamentul cuprins între intersecţia str. Paris cu bd. Aviatorilor şi intersecţia bd. Lascăr Catargiu cu bd. Iancu de Hunedoara’, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al PMB.

Decizia a fost luată în urma discuţiilor care au avut loc în cursul dimineţii de miercuri, la Primăria Municipiului Bucureşti, între primarul general, prefectul Capitalei, membrii comisiei de aprobare a adunărilor publice şi mai multe asociaţii ale transportatorilor.

Protestul va avea loc joi, între orele 9,30 – 15,00, în Piaţa Victoriei. Între orele 5,00 şi 7,00 va avea loc afluirea participanţilor din afara Bucureştiului, iar între orele 7,00 – 9,30 a celorlalţi participanţi. Protestatarii vor elibera zona între orele 15,00 – 17,00.

Pentru buna desfăşurare a manifestaţiei, circulaţia rutieră va fi restricţionată, informează Primăria Capitalei. Astfel, miercuri, începând cu ora 20,00, se va restricţiona parcarea supraterană de la Piaţa Victoriei şi alveola de pe partea stânga a Şoselei Kiseleff, sensul spre Piaţa Victoriei.

Joi, începând cu ora 5,00, se va restricţiona traficul rutier pe şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona Centrală – Mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale străzii Arh. Ion Mincu. În cazul în care va fi necesar, se va restricţiona traficul şi pe str. Paris şi breteaua care leagă b. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

Circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată începând cu ora 5,00, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, bd. Ion Mihalache, str. Buzeşti şi bd. Lascăr Catargiu.

Toate restricţiile se vor aplica până la terminarea activităţilor aferente mitingului, dar nu mai târziu de ora 17,00.

Şi RATB va reorganiza, joi, circulaţia mijloacelor de transport din zona Pieţei Victoriei. Astfel, inia 300 va funcţiona pe traseul de bază, între terminalul ‘Nicolae Bălcescu’ şi intersecţia Bd. Lascăr Catargiu/Bd. Gheorghe Manu, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Gheorghe Manu, str. Occidentului, str. Buzeşti, Bd. Ion Mihalache, urmând apoi traseul obişnuit.

De asemenea, linia 381 va funcţiona pe un traseu scurtat, între Piaţa Reşiţa şi Piaţa Romană, iar linia 783 va funcţiona pe un traseu modificat pe sensul spre Piaţa Unirii de la ‘Piaţa Arcul de Triumf” pe Bd. Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, apoi traseul de bază. 

Circulaţia autobuzelor pe sensul spre Aeroportul Henri Coandă se va desfăşura normal, precizează RATB. Conform RATB, liniile de autobuze vor reveni pe traseele de bază în jurul orelor 17,00, odată cu ridicarea restricţiilor de circulaţie

Solicitarea în vederea organizării manifestaţiei a fost formulată de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, Federaţia Operatorilor Români de Transport, Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002, Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale, Asociaţia Naţională a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi şi Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier A.P.U.L.U.M.

Anterior, tot în cursul zilei de miercuri, Primăria Capitalei informase că cererea mai multor federaţii ale transportatorilor de a protesta în Bucureşti a fost respinsă de primarul interimar, după ce Comisia de avizare a adunărilor publice organizată la nivelul Primăriei Capitalei a apreciat că, în formă de organizare propusă, protestul ar bloca Bucureştiul.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Directorul Renault se aşteaptă ca penuria de semiconductori să continue şi în 2022
Directorul Renault se aşteaptă ca penuria de semiconductori să continue şi în 2022
Penuria de semiconductori va continua, cel puţin până la mijlocul anului următor, ceea ce complica planurile grupului ...
Vin facturile noi la gaze, reduse. Avertismentul transmis de Engie clienților, mare atenție!
Vin facturile noi la gaze, reduse. Avertismentul transmis de Engie clienților, mare atenție!
Engie, cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru populație și-a informat clienții despre reducerea facturilor la gaze, ...
ONRC: Aproape 53.000 de firme au fost radiate în primele zece luni din acest an
ONRC: Aproape 53.000 de firme au fost radiate în primele zece luni din acest an
Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu peste 28% în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu perioada ...