1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Provident Financial România, 5,6 zile timpul mediu de soluţionare a unei reclamaţii

Solicitările telefonice primite de Provident Financial România de la clienţi în 2018 au fost rezolvate, în medie, în 3,5 minute, apelurile au fost preluate în maximum 1 minut şi 4 secunde, iar reclamaţiile au avut un timp mediu de soluţionare de 5,6 zile, mai rapid decât perioada stipulată legal, de 30 de zile, potrivit unui comunicat al companiei.

30 mai, 2019 | Agerpres

Provident Financial România menţionează că a ajuns la aproape 1,2 milioane de clienţi serviţi de la deschiderea business-ului în România şi că a îmbunătăţit constant experienţa clienţilor, de la prima interacţiune cu reprezentantul de vânzări, la semnarea contractului şi finalizarea perioadei contractuale.

Compania a întregistrat, de la debutul activităţii din România, peste 170 de milioane de interacţiuni cu cei peste 1,1 milioane de clienţi unici, pe piaţa locală. În acest context, anul trecut, din totalul numărului de clienţi, doar 0,38% au avut nemulţumiri sau nelămuriri în interacţiunea sau experienţa cu Provident.

Potrivit comunicatului, experienţa oferită de Provident clienţilor a fost recunoscută pe plan internaţional şi premiată, în acest an, cu distincţia Customer Service Award de către Business Intelligence Group, organizaţie care recunoaşte performanţa companiilor din întreaga lume în diferite segmente de activitate.

Interacţiunile clare şi eficiente cu utilizatorii serviciilor Provident determină înţelegerea costurilor unui împrumut încă dinainte de a semna contractul respectiv în cazul a 96% dintre clienţi, potrivit unui studiu realizat de companie.

În acelaşi timp, nouă din zece utilizatori sunt conştienţi de raportul dintre costuri şi beneficii, în cazul serviciilor Provident. De altfel, aproape două treimi dintre clienţii companiei admit că nu ar putea accesa servicii financiare în afara mediului IFN-urilor, iar o treime consideră chiar că o bancă nu le-ar acorda, niciodată, un împrumut.

Aproximativ 20% dintre clienţii Provident au contractat mai mult de şase împrumuturi de la companie, în cei 13 ani de activitate a furnizorului de credite, pe piaţa românească.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanţi furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,3 milioane de clienţi în 9 ţări din Europa, precum şi în Mexic şi Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală şi de Sud-Est şi una dintre cele mai puternice companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

Din 2006, Provident a investit în România peste 300 de milioane de euro şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 100 de milioane de euro. Cu peste 2.300 de angajaţi, compania unul dintre cei mai mari angajatori britanici din România.

Provident dezvoltă şi susţine diverse proiecte de responsabilitate socială - programe de educaţie financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum peste 1,1 milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO