1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Auto

PSA vrea să asambleze motoare la o fabrică deţinută de Opel în Europa de Est - Les Echos

Grupul PSA Peugeot Citroen va folosi o fabrică deţinută de Opel în Europa de Est pentru a asambla 200.000 de motoare pe benzină în loc să construiască o nouă capacitate la propria sa uzină din Slovacia, aşa cum era planificat iniţial, a anunţat joi publicaţia franceză Les Echos, transmite Reuters.

24 noi, 2017 | ECONOMICA.net

Opel are aproximativ 33.500 de angajaţi în Germania, Polonia, Ungaria, Austria, Spania şi Italia.

Un purtător de cuvânt al PSA a refuzat să comenteze dacă motoarele vor fi produse la o fabrică Opel, precizând că în cele din urmă toate brandurile grupului vor fi produse pe platforme comune.

Proiectul ce viza producerea de motoare pe benzină în Slovacia a fost abandonat momentan pentru a fi îmbunătăţit prin utilizarea platformei modulare comune (CMP), care va permite asamblarea de motoare electrice, pe benzină şi pe motorină, a explicat purtătorul de cuvânt.

Conform strategiei prezentate luna aceasta, Opel intenţionează să redevină profitabil până în 2020 şi să ofere versiuni electrice ale tuturor vehiculelor sale de pasageri până în 2024.

Până atunci, producătorul auto german vrea să ajungă la o marjă de profit de 2%, urmând să crească la 6% până în 2020.

Folosind tehnologia Peugeot, Opel intenţionează să ofere versiuni electrice ale tuturor vehiculelor sale de pasageri până în 2024. Patru maşini electrice vor fi lansate până în 2020.

Pentru a redeveni profitabil, Opel intenţionează să reducă pragul de rentabilitate (break-even point) - sau numărul maşinilor vândute la care începe să facă profit - la 800.000 de vehicule.

Într-o întâlnire cu jurnaliştii, directorul financiar Michael Lohscheller a afirmat că actualul prag de rentabilitate este mult prea ridicat, dar nu a furnizat o cifră.

Chiar în cazul în care costurile vor fi ţinute sub control prin reducerea complexităţii la toate departamentele, Opel intenţionează să păstreze toate fabricile şi să nu apeleze la concedieri forţate în Europa.

În august, producătorul auto francez PSA Peugeot Citroen a finalizat preluarea Opel, divizia europeană a General Motors (GM), şi a numit o nouă conducere pentru a implementa planul de redresare.

În martie, producătorul auto francez a acceptat să achiziţioneze Opel cu 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari). Combinarea PSA cu Opel şi brandul său britanic Vauxhall va crea al doilea mare producător auto din Europa, în urma grupului german Volkswagen şi înaintea alianţei Renault-Nissan. În urma tranzacţiei, PSA va controla 16% din piaţa auto europeană, fiind depăşită doar de Volkswagen, cu o cotă de piaţă de 24%. Entitatea combinată va putea produce anual cinci milioane de vehicule.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO