1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Publicaţia Newsweek a fost scoasă la vânzare

Săptămânalul american Newsweek, a cărui ultimă ediţie tipărită a apărut pe piaţă pe 31 decembrie 2012, devenind apoi o publicaţie exclusiv digitală, a fost scos la vânzare, a confirmat, miercuri, Barry Diller, CEO al IAC, care deţine revista.

30 mai, 2013 | Mediafax

Potrivit AFP, informaţia privind vânzarea săptămânalului a apărut într-un mesaj intern al companiei, fiind confirmată miercuri seară de Diller.

Ştirea despre scoaterea la vânzare a Newsweek, care a fuzionat în 2010 cu site-ul de informaţii The Daily Beast, a apărut de mai mult timp în Variety.

Diller a spus, miercuri seară, că "i-ar plăcea" să vândă Newsweek, explicând: "Vreau să mă concentrez pe The Daily Beast, pentru că eu cred că The Daily Beast are un potenţial de viitor nelimitat şi de aici trebuie să pornim".

Site-ul The Daily Beast a fost lansat în urmă cu patru ani. După doi ani, business-ul The Daily Beast a fost unit cu legendara revistă Newsweek - pe care The Washington Post Company a vândut-o, în 2010, miliardarului american Sidney Harman, pentru suma de 1 dolar.

Fondat în 1933, de un fost jurnalist al publicaţiei Time, şi preluat de Washington Post în 1961, săptămânalul Newsweek este un nume de marcă al presei americane. Însă, în cei doi ani care au precedat deciziei de a elimina versiunea sa tipărită, Newsweek a înregistrat pierderi de 70 de milioane de dolari.

În iulie 2012, grupul de internet american IAC, controlat de familia Harman, a anunţat preluarea controlului asupra companiei The Newsweek Daily Beast, formată în 2010. La momentul respectiv, Barry Diller, CEO al IAC, a spus că grupul său studiază noi opţiuni în ceea ce priveşte controlul companiei Newsweek/Daily Beast, după ce coproprietarul acesteia, familia Harman, a decis să-şi limiteze investiţiile, fără a-şi ceda acţiunile. Diller a precizat că familia Harman a ales să facă acest lucru după decesul, cu un an înainte, al magnatului media Sidney Harman.

Pe 31 decembrie 2012 a fost publicată ultima ediţie tipărită a Newsweek, iar din ianuarie săptămânalul a devenit exclusiv online.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO