Publicaţia The New York Times îşi relansează site-ul

Publicaţia americană The New York Times a anunţat că vrea să îşi relanseze site-ul nytimes.com şi a dezvăluit, marţi, un prototip al noii sale pagini de internet, pe care l-a supus dezbaterii publice, informează AFP.
Economica.net - mie, 13 mart. 2013, 12:24
Publicaţia The New York Times îşi relansează site-ul

Într-un comunicat de presă, cotidianul american a anunţat că vrea să îşi îmbunătăţească site-ul, iar modificările care urmează să fie aduse nytimes.com vor fi „majore”.

Site-ul The New York Times urmează să fie relansat în acest an.

Printre schimbările vizibile în site-ul „prototip” al cotidianului se remarcă un nou mod de prezentare a articolelor, care permite integrarea de fotografii, înregistrări video şi alte elemente interactive, astfel încât să fie îmbunătăţită experienţa internauţilor care navighează prin conţinutul online al The New York Times.

The New York Times solicită „feedback” din partea utilizatorilor cu privire la modificările pe care vrea să le aducă site-ului său. Astfel, versiunea „beta” a site-ului a fost dezvăluită marţi angajaţilor publicaţiei, iar în următoarele săptămâni un grup de utilizatori externi va avea acces la acest prototip şi va putea face comentarii.

Prin această iniţiativă, cotidianul The York Times face eforturi să se adapteze la nevoile create de consumul presei pe internet, în defavoarea lecturării publicaţiilor tipărite.

În ianuarie, presa americană a scris că Donald Trump vrea să cumpere The New York Times, în acest sens având loc mai multe întâlniri în care magnatul american ar fi negociat preluarea publicaţiei de la familia Sulzberger.

The New York Times (NYT) este un cotidian american, înfiinţat la New York în 1851, an de când publicaţia a apărut fără întrerupere.

Grupul de presă Times Co. a anunţat, în ianuarie 2010, că va introduce la începutul anului 2011 o taxă pentru cei care doresc să acceseze conţinuturile publicate pe nytimes.com.

Publicaţia New York Times a introdus, pe 29 martie 2011, plata pentru conţinutul online pentru cititorii din întreaga lume, după ce a testat formula în Canada începând cu 17 martie 2011.

În martie 2012, The New York Times Company a decis să limiteze accesul gratuit la 10 articole pe lună de pe NYTimes.com, după ce, timp de un an, userii site-ului publicaţiei au avut acces la un număr de 20 de articole gratuite pe lună.

The New York Times Company este o companie internaţională de media, care în 2011 a înregistrat venituri de 2,3 miliarde de dolari. Compania deţine, printre altele, titulurile The New York Times, the International Herald Tribune, The Boston Globe, NYTimes.com, BostonGlobe.com, Boston.com.

Preşedintele The New York Times Company este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a cărui familie deţine controlul publicaţiei The New York Times din 1896.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...