Publicis Groupe a preluat capitalul majoritar din agenţiile afiliate

Grupul Publicis a semnat un acord final pentru cresterea participatiei sale la un procent de 51% din capitalul agentiilor afiliate: Leo Burnett&Target, Starcom MediaVest Group, Optimedia,The Practice si iLeo. 
Economica.net - mar, 01 oct. 2013, 13:14
Publicis Groupe a preluat capitalul majoritar din agenţiile afiliate

Grupul Publicis a anutat astazi semnarea unui acord final pentru cresterea participatiei sale la un procent de 51% din capitalul agentiilor afiliate: Leo Burnett&Target, Starcom MediaVest Group, Optimedia,The Practice si iLeo. In functie de aprobarea autoritatilor de reglementare, este preconizat ca tranzactia sa se incheie in primul trimestru al anului 2014, precizeaza un comunicat emis de grup, citat de iqads.ro.

Teddy C. Dumitrescu si Stefan Iordache vor conduce in continuare operatiunile din Romania in calitate de CEOs. Management-ul companiilor ramane neschimbat. In plus, Teddy C. Dumitrescu va indeplini si rolul de Country Chairman al Grupului Publicis in Romania.

Sunt incantat ca eu si echipa mea ne vom alatura Grupului Publicis”, declara Stefan Iordache (Chief Executive Officer si Fondator, Leo Burnett&Target). „Avem mare incredere ca acest proces va aduce beneficii importante clientilor, echipei si partenerilor nostri. Integrarea Leo Burnett, Starcom MediaVest Group, THE PRACTICE si iLeo va spori mai mult competentele noastre iar, printr-o gama mai larga de resurse si talente, ne va ajuta sa furnizam clientilor nostri servicii inovatoare, de cea mai buna calitate, printr-o oferta globala, integrata”. 

„Suntem foarte mandri sa anuntam aceasta tranzactie”, spuneTeddy C.Dumitrescu (Chief Executive Office, Grupul Publicis Romania).”Este un pas inainte firesc, prin care ne stabilim o pozitie mult mai puternica in Romania, ca parte a unei structuri de business mai eficace si mai integrata.”

Din punct de vedere operational, managementul va raporta catre Tomasz Pawlikowski (Chief Executive Officer pentru Europa Centrala si de Est, Publicis Worldwide).

“De mai bine de zece ani, construim relatii solide cu partenerii nostri, pe care am ajuns sa ii cunoastem bine si in care avem incredere deplina. Prin aceasta noua amprenta a prezentei noastre, ne intarim angajamentul fata de piata din Romania, o piata aflata intr-o crestere rapida si, totodata, un reper important in creativitatea regionala. Familia noastra se largeste; castigam in termeni de resurse, competente, know-how, sinergii. Vom continua sa crestem valoarea clientilor nostri”, spune Tomasz Pawlikowski.

Tranzactia marcheaza un nou pas inainte catre obiectivul Publicis Groupe de a-si intari prezenta pe pietele aflate in crestere rapida si eafirma angajamentul pentru Romania, ca piata prioritara in Europa Centrala si de Est. 

Cele cinci agentii romanesti insumeaza un total de peste 150 de profesionisti in domeniul comunicarii, acoperind impreuna intregul spectru al disciplinelor de comunicare, de la branding la comunicare digitala, PR, creatie si media. Printre clientii-cheie se numara: Avon Cosmetics, AXA Group, GlaxoSmithKline, Heineken, H&M, Kraft Foods, Novartis Sandoz, OMV Petrom, Procter & Gamble, Samsung, SanofiAventis.

Te-ar mai putea interesa și
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței românești: minus 65 de euro/MWh
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței ...
Prețul spot al energiei electrce tranzacționate sâmbătă cu livrare duminică la miezul zilei este din nou negativ în opt intervale orare iar într-unul dintre ele a coborât până la cel mai......
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Un cutremur cu magnitudinea 6,5 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în largul coastei insulei indoneziene Java, a anunţat ...
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de ...
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia ...
Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul ...