1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 11 º

News

Publisherul revistei L'Express concediază 80 de angajaţi

Grupul de media Express-Roularta, editor al unor titluri precum săptămânalul L'Express, publicaţia lunară L'Expansion şi revista literară Lire, a anunţat, marţi, un plan de restructurare care vizează concedierea a aproximativ 80 de angajaţii, informează AFP.

19 feb, 2013 | Mediafax

Potrivit conducerii grupului de media Express-Roularta, fondul de salarii al companiei trebuie redus cu 10%.

În acest sens, aproximativ 80 din cei 750 de angajaţi ai grupului Express-Roularta ar urma să fie concediaţi, potrivit estimărilor sindicatelor care îi reprezintă pe salariaţii companiei.

Planul social a fost anunţat de compania belgiană Roularta Media Group, care controlează Express-Roularta. "Această decizie este cauzată de situaţia economică generală şi de scăderea veniturilor din publicitate", au declarat reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă.

Aceştia s-au referit şi la dificultăţile pe care le-au întâmpinat în sistemul de distribuţie de presă din Franţa, dar şi la "grevele şi sabotajele" din circuitul de difuzare a ziarelor şi revistelor.

Începând din luna octombrie, distribuţia publicaţiilor în Franţa a fost afectată de numeroase ori de grevele salariaţilor societăţii de distribuţie de presă Presstalis, care prevede concedierea a 1.250 din cei 2.500 de angajaţi ai companiei.

Conducerea grupului belgian Express-Roularta a subliniat că un plan de plecări voluntare din rândul angajaţilor este prioritar în strategia de restructurare a grupului.

Pe de altă parte, grupul Express-Roularta a anunţat că publicaţia lunară L'Entreprise ar putea să renunţe la apariţia pe hârtie şi să îşi dezvolte operaţiunile în online. În 2012, publicaţia lunară L'Entreprise a vândut 73.506 de exemplare, în scădere faţă de 2011 (76.507 exemplare).

Totodată, conducerea Express-Roularta a confirmat relansarea publicaţiei sale principale - L'Express -, care va sărbători în această primăvară 60 de ani de la lansare.

Grupul Express-Roularta a fost înfiinţat în 2006, prin fuziunea grupurilor Express şi Expansion. Express-Roularta este filială a grupului belgian de media Roularta Media Group.

Grupul editează în Franţa circa 30 de titluri cu profiluri diverse, de la economie şi decoraţiuni până la muzică şi cinema.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO