Putin a declarat mobilizare parţială în Rusia – „Amintim Occidentului că avem arme de distrugere”. Cele mai importante declaraţii ale liderului rus

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a susţinut un discurs despre obiectivele "operaţiunii militare speciale" în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, a vorbit despre următoarele mutări ale armatei ruse pe teritoriul Ucrainei. Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele în Ucraina, a anunţat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, avertizând că aceasta reprezintă doar o mică parte din numărul oamenilor care puteau fi mobilizaţi în ţară, transmite AFP. Mai jos puteţi citi cele mai importante declaraţii ale liderului rus.
Ion Dobreanu - mie, 21 sept. 2022, 09:17
Putin a declarat mobilizare parţială în Rusia -

Vladimir Putin a anunţat mobilizare parţială în toată Rusia. Liderul rus a declarat că Occidentul practică o politică a terorii împotriva Rusiei şi a subliniat că le aminteşte liderilor vestici că Rusia deţine arme de distrugere. De asemenea, Putin a spus că va trimite noi trupe armate pe teritoriul Ucrainei.

Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele în Ucraina, a anunţat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, avertizând că aceasta reprezintă doar o mică parte din numărul oamenilor care puteau fi mobilizaţi în ţară, transmite AFP.

„Vor fi convocaţi 300.000 de rezervişti”, a afirmat el într-un interviu televizat cu privire la numărul de persoane care vor chemate după decizia lui Vladimir Putin de a decreta o mobilizare parţială. Potrivit ministrului, Rusia dispune de un potenţial de mobilizare de 25 milioane de persoane.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială, care urmează să intre în vigoare miercuri.

„Vorbim de o mobilizare parţială, adică doar cetăţenii care se află în prezent în rezervă vor fi supuşi convocării şi, cel mai important, cei care au servit în forţele armate şi au o anumită specialitate militară şi experienţă pertinentă”, a spus Putin.

Rusia este pregătită să utilizeze „toate mijloacele sale de apărare”, inclusiv nucleare, pentru a „se apăra”, a avertizat miercuri preşedintele Vladimir Putin într-un discurs televizat adresat naţiunii, potrivit AFP citat de Agerpres.

„Noi vom utiliza cu siguranţă toate mijloacele de care dispunem pentru a proteja Rusia şi poporul nostru”, a afirmat preşedintele rus într-o alocuţiune televizată înregistrată. „Nu este o cacealma!”, a avertizat Putin, după ce a acuzat Occidentul că vrea „să distrugă” Rusia.

Preşedintele rus a anunţat miercuri o „mobilizare parţială” a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a conflictului în Ucraina, în timp ce războiul a ajuns în a şaptea lună, iar Moscova pierde teren pe câmpul de luptă, conform agenţiilor de presă internaţionale.

„Consider că este necesar să susţin propunerea (Ministerului Apărării) privind mobilizarea parţială a cetăţenilor în rezervă, a celor care deja au servit în armată şi care au o experienţă pertinentă”, a declarat Putin.

„Decretul privind mobilizarea parţială a fost semnat” şi va intra în vigoare „astăzi”, a adăugat el.

„Nu vorbim decât despre o mobilizare parţială”, a subliniat preşedintele rus, în condiţiile în care în ultimele ore au circulat zvonuri privind o mobilizare generală.

În faţa „ameninţării” reprezentante – potrivit lui – de „regimul nazist de la Kiev”, susţinut financiar şi militar de către Occident, „noi vom utiliza desigur toate mijloacele aflate la dispoziţia noastră pentru a proteja Rusia şi poporul nostru”, a avertizat Putin, făcând aluzie la armele nucleare.

„Scopul Occidentului este de a slăbi, de a diviza şi de a distruge Rusia”, a lansat preşedintele rus în alocuţiunea sa, afirmând că „ei (occidentalii) spun deschis că în 1991 au reuşit să dezmembreze Uniunea Sovietică şi că acum a venit rândul Rusiei”.

Potrivit lui, Occidentul doreşte să „suprime centrele de dezvoltare suverane şi independente” în lume pentru a a se întări.

Discursul televizat către naţiune al liderului rus intervine la o zi după ce regiunile controlate de ruşi în estul şi sudul Ucrainei şi-au anunţat intenţia de a organiza referendumuri pentru a deveni parte a Rusiei.

Eforturile susţinute de Kremlin pentru a-şi îngloba patru regiuni ar putea pregăti terenul pentru ca Moscova să intensifice războiul după succesele ucrainene.

Putin a acuzat Occidentul că se dedă „şantajului nuclear”, făcând referire la „declaraţii ale unor reprezentanţi de rang înalt ai principalelor state din NATO referitoare la posibilitatea de a utiliza arme nucleare şi de distrugere în masă împotriva Rusiei”, conform agenţiilor de presă ruse.

 

„Nu putem permitem astfel de tratamente. Le amintim că avem arme de distrugere. Vom folosi toate mijlocele pentru a ne apăra. Rusia trebuie să-și apere suveranitatea cu toate mijlocele pe care le avem.”

„Vrem să eliberăm Donbas, Herson, Zaporojie. Vrem să eliberăm ţara de neonazişti.”

„Apărăm patria-mamă pentru a asigura protecția poporului rus. Susțin mobilizarea parțial. Doar cei care sunt în rezervă vor fi chemate. Ei vor fi antrenați suplimentar. Decretul privind mobilizarea parțială a fost semnat”.

„Facem tot ce putem pentru a începe referendumurile în mai multe regiuni. Cetăţenii de acolo trewbuie ajutaţi să îşi aleagă singuri soarta.

„Occidentul practică o politică a terorii împotriva Rusiei. Politica intimidării împotriva rușilor devine tot mai mare. Vestul vrea să ne distrugă ţara.”

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...