1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

Extern

Putin a numit un muncitor într-o poziţie cheie a administraţiei sale

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a numit vineri reprezentantul personal în regiunea Ural, în persoana unui angajat al unei uzine de tancuri de asalt, care a propus în decembrie să vină să îl apere de manifestanţi.

19 mai, 2012 | Mediafax

Igor Holmanskih, şef de atelier în uzinele UralWagonZavod din Nizhny Tagil, un complex important al industriei militare ruse, a ieşit în evidenţă în timpul unei conferinţe video cu Putin, după câteva zile de la primele manifestaţii masive ale opoziţiei, în Moscova.

"Aş vrea să spun, cu privire la aceste manifestaţii... Dacă poliţia nu va ajunge acolo, atunci băieţii şi cu mine suntem gata să venim pentru a ne apăra stabilitatea - în spiritul legii", a declarat în acea vreme Holmanskih."Veniţi, veniţi", a fost răspunsul lui Putin, "dar nu acum, ci cu o altă ocazie".

Confruntat înainte de alegerile prezidenţiale din martie, cu răceala categoriilor urbane favorizate, Putin şi-a canalizat campania electorală către "muncitori"."Cred că este corect ca dumneavoastră, care v-aţi petrecut viaţa în uzină şi stiţi cum trăiesc oamenii, ar trebui să accedeţi în această funcţie", a declarat Putin.

Preşedintele rus a creat în 2004 poziţiile de reprezentanţi regionali ai Kremlinului în cadrul unei reforme a puterii regionale, vizând să consolideze puterea centrală în teritoriu.Aceşt reprezentanţi nu au oficial prerogative, dar relaţia lor directă cu preşedintele le conferă o influenţă reală.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO