1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

News

Putin consideră demisia lui Kofi Annan ca fiind "foarte regretabilă"

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat joi demisia lui Kofi Annan din funcţia de mediator pentru pacea din Siria ca fiind "foarte regretabilă", apreciind că aceasta nu trebuie să descurajeze eforturile de a găsi o soluţie diplomatică pentru conflictul din această ţară, relatează AFP.

03 aug, 2012 | Mediafax

"Kofi Annan este un om de mare merit, un fiplomat strălucit şi o persoană foarte cinstită şi de aceea este foarte regretabil" că el a demisionat, a declarat Putin, citat de agenţiile ruse, înainte de plecarea sa într-o scurtă vizită la Londra cu ocazia Jocurilor Olimpice.

"Însă sper că eforturile comunităţii internaţionale vor continua să se concentreze pe modalitatea de a pune capăt violenţelor", a adăugat acesta.

Moscova considera eforturile lui Kofi Annan de a deschide un dialog direct între regimul lui Bashar al-Assad şi opoziţia siriană ca fiind singurul mod de a pune capăt celor 17 luni de violenţe care s-au soldat cu aproximativ 20.000 de morţi, conform organizaţiilor de apărare a Drepturilor Omului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO