1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Putin doreşte revenirea la anumite valori sovietice şi reintroducerea titlului de 'Erou al Muncii'

Preşedintele rus Vladimir Putin a recomandat luni revenirea la anumite valori sovietice, în special reintroducerea titlului de 'Erou al Muncii', care recompensa în epoca URSS muncitorii cu cele mai bune rezultate, informează AFP.

10 dec, 2012 | Agerpres

'Cred că nu ar fi rău să se reia titlul de 'Erou al Muncii'. Trebuie doar să ne gândim la acest lucru, pentru că nu putem imita în totalitate epoca sovietică', a declarat Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu susţinătorii săi.

'Este necesar să se definească criterii clare' pentru a recompensa o persoană 'nu numai pentru numărul de ani lucraţi, ci şi pentru rezultate, pentru contribuţia sa la dezvoltarea ţării', a afirmat preşedintele rus, care a cerut de asemenea canalelor de televiziune ruseşti să se inspire din exemplul sovietic şi să acorde mai multă atenţie 'educaţiei patriotice' a ruşilor.

În acelaşi context, Vladimir Putin a deplâns 'pierderea anumitor repere, după căderea Uniunii Sovietice şi a ideologiei sale'.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a informat luni că a reintrodus o decoraţie, care datează şi ea din epoca sovietică, pentru a recompensa cele mai bune elemente din cadrul armatei.

Vladimir Putin, care a revenit la Kremlin în mai după două mandate consecutive de preşedinte şi unul de patru ani de premier, a descris dispariţia URSS ca fiind 'cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO