Cum îl vede Vladimir Putin pe candidatul la preşedinţia SUA, Mitt Romney

Preşedintele rus Vladimir Putin a confirmat marţi că este pregătit să colaboreze cu republicanul Mitt Romney dacă acesta va fi ales preşedinte al Statelor Unite, adăugând nu fără ironie că apreciază sinceritatea acestui om care a numit Rusia "inamicul geopolitic numărul unu", relatează AFP.
Economica.net - mie, 12 sept. 2012, 05:42
Cum îl vede Vladimir Putin pe candidatul la preşedinţia SUA, Mitt Romney

„Faptul că Romney ne consideră un inamic – este o bilă neagră -, însă faptul că el spune asta cu sinceritate şi deschis arată că este un om drept şi sincer – asta este o bilă albă”, a ironizat preşedintele rus, conform agenţiei oficiale de presă Itar-Tass.

„Chiar dacă Romney consideră Rusia inamicul numărul unu, dacă este ales preşedinte, desigur, noi toţi şi eu însumi vom colabora cu el ca şef de stat ales”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, preşedintele rus a asigurat deja că va putea lucra alături de preşedintele american ales în noiembrie, subliniind totuşi că de alegerea americanilor depinde calitatea relaţiilor.

Marţi. Putin a adăugat că declaraţiile lui Mitt Romney au consolidat poziţia Rusiei cu privire la scutul antirachetă al NATO în Europa.

„Sunt recunoscător că şi-a formulat atât de clar poziţia, deoarece a confirmat încă o dată că abordarea noastră cu privire la apărarea antirachetă este corectă”, a declarat el.

„Cred că nu ne-a convins numai pe noi, ci şi comunitatea internaţională şi partenerii noştrii europeni”, a adăugat preşedintele rus.

Moscova consideră sistemul scutului antirachetă ca fiind o ameninţare pentru securitatea sa, în pofida afirmaţiilor contrare ale NATO.

Dacă va fi ales, Mitt Romney a afişat intenţia de a se arăta mult mai puţin „flexibil” faţă de Moscova decât preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama, pe care îl acuză că a fost prea conciliant cu Kremlinul.

În iunie, acesta a reafirmat că Rusia este un „adversar geopolitic” al Statelor Unite după ce a numit-o deja în martie „inamicul geopolitic numărul unu” al Washingtonului.

Te-ar mai putea interesa și
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA ...
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a inaugurat aseară, printr-o ceremonie organizată în Stația Electrică de Transformare Porțile de Fier, Linia Electrică......
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul din sectoarele de importanţă ...
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei și motorinei vândute ...
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până ...