Putin îi acordă cetăţenia rusă lui Gérard Depardieu

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a acordat joi cetăţenia rusă actorului francez Gérard Depardieu, care a ameninţat de curând că renunţă la paşaportul francez în semn de protest faţă de creşterea impozitelor vizându-i pe cei mai bogaţi francezi.
Economica.net - joi, 03 ian. 2013, 10:33
Putin îi acordă cetăţenia rusă lui Gérard Depardieu

„Vladimir Putin a semnat un decret privind acordarea cetăţeniei ruse francezului Gérard Depardieu”, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

În decembrie, actorul francez Gerard Depardieu a decis să-şi părăsească ţara natală din cauza majorărilor repetate de taxe pe venit aplicate de liderul de la Elysee, Francois Hollande.

Gerard Depardieu, celebru, printre altele, şi pentru rolurile din filmele „Cyrano de Bergerac” şi „Asterix şi Obelix”, a cumpărat o casă în satul belgian Nechin, aflat lângă graniţa cu Franţa, potrivit primarului localităţii, Daniel Senesael. Acesta a adăugat că actorul s-a interesat şi de procedura de a primi rezidenţă în Belgia.

Gerard Depardieu se va alătura astfel comunităţii belgiene care a adoptat aproximativ 2.800 de francezi, printre are şi familia Mulliez, proprietară a celebrului lanţ de hipermarketuri Auchan şi a lanţului de magazine cu profil sportiv Decathlon.

Conform legislaţiei belgiene, rezidenţii nu plătesc impozit pe avere care, în Franţa, este în prezent aplicat indivizilor cu averi de peste 1,3 milioane de euro.

Potrivit presei britanice, decizia lui Depardieu de a schimba Franţa cu Belgia nu va contribui cu nimic la imaginea sa alterată de o serie de incidente jenante. Săptămâna trecută, actorul a fost arestat pentru conducere sub influenţa alcoolului, după ce a căzut de pe scuter, în timp ce conducea pe o stradă din Paris. În august, un şofer i-a înaintat o plângere penală în urma unei altercaţii violente în care a fost implicat, la Paris.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi pe plan internaţional şi are la activ peste 100 de filme în care a jucat, inclusiv cele din seria „Asterix”, însă în ultima vreme a ţinut prima pagină a ziarelor din motive care nu au legătură cu cariera artistică.

În vara anului 2011, presa din lumea întreagă scria despre faptul că actorul francez, suferind de incontinenţă urinară, a încercat să urineze, discret, într-o sticlă, deoarece însoţitoarea de bord i-a interzis accesul la toaletă, pentru că avionul – care circula pe ruta Paris-Dublin – se pregătea să decoleze.

Gérard Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din „Cyrano de Bergerac”, şi un premiu Globul de Aur, pentru rolul său din filmul „Cartea verde”.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters....
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...
Electroputere VFU Paşcani a finalizat revizia capitală la 17 „Săgeţi Albastre” din cele 50 contractate cu CFR Călători
Electroputere VFU Paşcani a finalizat revizia capitală la 17 „Săgeţi Albastre” din cele 50 contractate cu ...
Electroputere VFU Paşcani a finalizat reparaţia capitală de tip R9 la cel de-al 17-lea automotor Siemens Desiro SR20D, ...