1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 20 º

Companii

PwC România şi D&B au acordat consultanţă TAROM în procesul de aprobare a ajutorului de stat

PwC România şi D&B David şi Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România, au acordat consultanţă companiei aeriene TAROM SA şi Ministerului Transporturilor, acţionarul majoritar al acesteia, în toate etapele procesului de obţinere a acordului Comisiei Europene - DG Competition pentru ajutorul de stat de salvare în valoare de 36,71 milioane de euro, potrivit unui comunicat.

27 feb, 2020 | Agerpres

"Echipa PwC România şi D&B David şi Baias a participat în toate etapele acestui demers, de la efectuarea analizei de oportunitate, la identificarea ajutorului de stat ca fiind soluţia capabilă să ducă la eficientizarea TAROM până la elaborarea notificării către Comisia Europeană", a declarat Sorin David, partener coordonator D&B David şi Baias.

Potrivit acestuia, echipa a luat parte la procesul de prenotificare, asigurând coordonarea eficientă a tuturor părţilor implicate.

"Având în vedere urgenţa obţinerii lichidităţilor necesare pentru continuarea activităţii TAROM SA atât procesul de prenotificare, cât şi cel de notificare s-au desfăşurat extrem de rapid şi au însemnat furnizarea în timp scurt a unor informaţii complexe privind o multitudine de aspecte juridice şi financiare, precum şi eforturi deosebite din partea tuturor celor implicaţi. Din acest motiv suntem mândri că ajutorul de stat a fost aprobat de Comisia Europeană", a declarat Adrian Şter, Partener D&B David şi Baias şi coordonator al practicii de concurenţă şi ajutor de stat.

Reprezentanţii PwC România şi D&B David şi Baias au precizat că vor continua să acorde consultanţă TAROM pe parcursul elaborării planului de restructurare şi a procedurii de aprobare a ajutorului de stat de restructurare.

Comisia Europeană a anunţat, luni, 24 februarie, că măsura acordării împrumutului de către statul român este compatibilă cu normele UE şi va contribui la asigurarea prestării ordonate a serviciilor de transport aerian, protejându-se astfel interesul pasagerilor şi menţinerea conectivităţii regionale.

PwC este reprezentată de o reţea de firme prezentă în 158 de ţări cu mai mult de 276.000 de profesionişti ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri. PwC se referă la reţeaua de firme PwC şi/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

D&B David şi Baias este societatea de avocatură afiliată PwC în România şi este parte din reţeaua internaţională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocaţi în peste 90 de ţări. Echipa D&B David şi Baias este alcătuită din 50 de avocaţi, dintre care 7 parteneri, şi acordă consultanţă şi asistenţă juridică societăţilor locale şi multinaţionale în domenii precum: fuziuni, achiziţii şi restructurări, societăţi comerciale şi grupuri de so

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO