Qbis lansează platforma de servicii digitale WebDo, cu o învestiţie de patru milioane lei

Qbis, companie locală înființată de trei antreprenori în urmă cu peste 15 ani, a lansat o platformă web cu servicii digitale de marketing integrate, dedicată antreprenorilor și IMM.
Economica.net - mar, 10 sept. 2019, 12:21
Qbis lansează platforma de servicii digitale WebDo, cu o învestiţie de patru milioane lei

Qbis estimează recuperarea investiției proprii în 3 ani și apreciază un număr de 500 de utilizatori înregistrați până la finalul acestui an. Din 1 septembrie, platforma WebDo este disponibilă pentru utilizatori din toată lumea, în variantă beta.

Dezvoltarea WebDo s-a realizat în 20 luni de către o echipă de specialiști IT din România, iar investiția necesară a fost de 4 milioane de lei, din care 2.5 milioane de lei au provenit din fonduri europene din programul de Instrumente Structurale 2004-2020.

WebDo oferă clienților săi o soluție integrată pentru prezența online a unui business: domeniu, hosting, blog, analiza traficului și a conținutului, aplicații de marketing – newsletter, sondaje, eDetailing – suport și o echipă de designeri dedicată. Platforma web atacă topul soluțiilor similare de pe piața internațională fiind o variantă mult mai accesibilă atât din punct de vedere al prețului, cât și al funcționalităților disponibile.

„Suntem orientați către piața internă, dar mai ales către piețele emergente, unde observăm o dinamică deosebită în zona de online. Asia, Africa, America de Sud sunt piețe unde micii antreprenori și IMM-urile caută să-și extindă business-ul în zona de online, consolidându-și astfel poziția în piață. Așa cum am gândit soluția WebDo, aceștia au acces la o soluție completă și integrată pentru site-ul de prezentare și marketing digital aferent. Estimăm că în primul an circa 90% dintre clienți vor fi din Asia, iar în 3-5 ani piața locală va ajunge să reprezinte peste 30%”, declară Adrian Pătrașcu, Administrator și Director IT QBis.

Instrumentele de marketing oferite ca parte a soluției integrate diferențiază WebDo de competitori. Astfel, cu o interfață user-friendly, WebDo poate gestiona complet atât crearea unui site, cât și trimiterea de newslettere, prezentări personalizare în sistem eDetailing sau crearea de sondaje astfel încât beneficiarul să aibă o imagine completă și complexă a businessului său. Website-urile pot fi create și gestionate de pe orice dispozitiv – desktop, tabletă, smartphone.

La dezvoltarea template-urilor a lucrat o echipă internațională, formată din specialiști din România, Marea Britanie, Brazilia și Ucraina, coordonată de un manager de proiect din echipa locală. În plus, site-urile create prin platforma WebDo sunt optimizate SEO și vin cu variantă mobile-friendly integrată, indiferent de template-urile create.

Utilizatorii pot crea site-uri gratuit prin WebDo, însă pentru a beneficia de soluțiile complete oferite de acesta abonamentul costă 24 euro/lunar. În următoarele 6 luni, clienții WebDo vor avea la dispoziție și o platformă eCommerce, devenind o soluție atractivă și pentru antreprenorii din zona magazinelor online.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...