Qualcomm și Tencent vor colabora pentru a dezvolta jocuri şi un telefon cu 5G

Qualcomm și Tencent au anunţat că vor coopera în proiecte care ar putea include îmbunătățirea jocurilor video ale companiei chineze pe dispozitivele care au cipuri Qualcomm și crearea unei versiuni 5G a unui telefon de jocuri bazat pe Tencent.
Economica.net - Dum, 04 aug. 2019, 07:30
Qualcomm și Tencent vor colabora pentru a dezvolta jocuri şi un telefon cu 5G

Qualcomm este cel mai mare furnizor de cipuri de telefoane mobile care funcţionează cu Android. Cu o capitalizare de piață de aproximativ 453 miliarde de dolari, Tencent este cea mai mare companie de software pentru mobile din China și deține WeChat, rețeaua socială aproape omniprezentă.

Tencent, printre cele mai mari companii de gaming din lume, a raportat profituri semnificativ mai mici anul trecut, după ce guvernul chinez a încetat să mai aprobe jocurile timp de câteva luni. Tencent a primit permisiunea de a lansa unul dintre titlurile principale Perfect World Mobile în primul trimestru.

Potrivit acordului, viitoarele jocuri Tencent ar putea fi „optimizate” pentru telefoanele Android care rulează cipurile pentru jocuri Snapdragon Elite de la Qualcomm, spun companiile într-un comunicat.

Acestea au lucrat deja împreună la un telefon de gaming. La începutul acestei luni, Tencent s-a asociat cu divizia de dispozitive de jocuri Asus, Republic of Games, pentru a introduce un telefon de jocuri cu cip Qualcomm.

Telefonul de gaming cu 5G

Tencent și Qualcomm intenționează, de asemenea, să dezvolte în comun o versiune 5G a telefonului de gaming, ceea ce ar putea ajuta la consolidarea planurilor Tencent pentru a crea un serviciu de streaming pentru jocuri.

Vitezele de conectare mai rapide ale dispozitivelor 5G ar putea permite transmiterea jocurilor mai complexe pe dispozitive mobile. Competitorii Microsoft și Google Alphabet, din SUA, au lansat deja servicii de streaming pentru jocuri.

„Jocurile pe telefoane, un caz important de utilizare 5G, vor profita în curând de următoarea generație de conectivitate. Viteza mai rapidă, lățimea de bandă mai mare și latența ultra-scăzută de ultimă oră vor susține experiența de joc în timp real, cu multi-jucători și imersivă”, a declarat președintele Qualcomm China, Frank Meng.

Tencent lucrează la un serviciu de back-end bazat pe cloud, numit Instant Play, pe care dezvoltatorii de jocuri l-ar putea folosi pentru serviciul de streaming. Microsoft oferă un serviciu similar în serviciul său de cloud computing Azure.

Acordul de cooperare ar putea include, de asemenea, titluri de jocuri pentru laptopuri din SUA, alimentate de procesoarele Qualcomm și conectate la internet prin 5G, mai degrabă decât cipuri Wi-Fi tradiționale.

Te-ar mai putea interesa și
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
O cantitate estimată la 931 milioane de tone de alimente sau 17% din totalul alimentelor puse la dispoziţia consumatorilor în 2019 a ajuns la coşurile de gunoi ale gospodăriilor, retailerilor...
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Un număr din ce în ce mai mare de bucureșteni folosesc AmParcat, cea mai rapidă, civilizată și ușoară metodă ...
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 461,2 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...
Nicuşor Dan: Am convenit cu ministrul Energiei crearea unei centrale provizorii la fostul CET Titan
Nicuşor Dan: Am convenit cu ministrul Energiei crearea unei centrale provizorii la fostul CET Titan
Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că a convenit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, asupra necesităţii creării ...