Qualysoft România a încheiat anul 2021 cu o creștere de peste 85% a cifrei de afaceri

Compania de servicii software Qualysoft Romania a înregistrat o creștere de peste 85% a cifrei de afaceri comparativ cu anul precedent. În același timp, profitul realizat a fost cu 40% mai mare.
Lidia Neagu - mar, 25 ian. 2022, 17:04
Qualysoft România a încheiat anul 2021 cu o creștere de peste 85% a cifrei de afaceri

Potrivit companiei, indicatorii au depășit previziunile inițiale și reflectă evoluția companiei în două direcții complementare. Pe de o parte a crescut complexitatea proiectelor și serviciilor livrare și, totodată, s-au mărit investițiile în dezvoltarea echipei și retenția angajaților.

”Având ca preocupare principală proiectele mari, pe termen lung, la costuri fezabile, Qualysoft a reușit sa crească valoarea adăugată adusă clienților, indiferent dacă aceștia activează în domeniile serviciilor financiare, telecom, retail, energie, securitate, producție sau altele”, arată sursa citată într-un comunicat de presă.

În opinia lui Radu Postolache, General Manager al Qualysoft România, anul 2021 a fost marcat de o anumită incertitudine în piața locală, cauzată de pandemie și impactul acesteia atât în piața muncii cât și în unele industrii, dar și de un avânt al proiectelor internaționale, unde Qualysoft România are expunere atât direct, prin clienți din SUA sau Europa, cât și prin intermediul grupului din care face parte. Ca o dovadă a creșterii expunerii României și a Qualysoft în piața globală, subsidiara locală este implicată la cel mai înalt nivel în designul și livrarea unei soluții la cheie tocmai în Asia. În opinia sa, aceasta expunere internațională vine însă și cu o competiție crescută, inclusiv pe piața muncii, cu o volatilitate mai mare, dar și cu o creștere a așteptărilor la nivel tehnic.

Totodată, în ciuda pandemiei, Qualysoft și-a mutat sediul într-un spațiu mai mare și mai modern, situat în Avantgarde Building, pe bulevardul Iancu de Hunedoara.

“Având în vedere că toți angajații lucrează în regim work-from-home sau hibrid, scopul mutării a fost de a îmbunătăți cadrul pentru întâlnirile de proiect, dar și pentru a asigura componenta de [email protected] sau FunAfterWork, importantă pentru echipa Qualysoft Romania”, adaugă Radu Postolache.

În 2021 numărul de angajați ai Qualysoft a crescut cu 50%, în contextul în care cea mai importantă nevoie a industriei IT este cea legată de forța de muncă. Pornind de la această premisă, Qualysoft depune eforturi pentru a crește nivelul calitativ al oamenilor, prin investiții în educație și prin susținerea inițiativelor ANIS – Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii. Media de experiență a inginerilor Qualysoft Romania este de 7,8 ani.

„Mă bucur că guvernele au realizat în ceasul al doisprezecelea că piața de IT este într-un echilibru instabil raportat la piața globală și orice șoc o poate clătina serios. Provocarea noastră este de a oferi oamenilor mai multe motive de a rămâne în țară, la a cărei dezvoltare să contribuie, și nu să decidă să lucreze pentru companii din afară, în regim de freelancing, cu plusurile și minusurile asociate”, a subliniat managerul Qualysoft referindu-se la decizia autorităților de a menține momentan facilitățile fiscale acordate programatorilor.

Pentru 2022, compania își propune o creștere accelerată a cifrei de afaceri, de 60% și o creștere de 40% a profitului. Numărul de angajați al Qualysoft ar urmă să se mărească tot cu 40%.

Grupul Qualysoft, fondat la Viena în 1999, este o companie de consultanță și servicii IT independentă, care își susține clienții internaționali cu soluții IT adaptate, inovatoare și flexibile. La nivelul clienților, accentul se pune în primul rând pe companiile din industria serviciilor financiare și energetice, companiile industriale, companiile media și de telecomunicații, retail, auto sau securitate. Pe lângă sediul central din Austria, Grupul Qualysoft are filiale în Germania, Elveția, Ungaria, Slovacia, România și Serbia, iar anul acesta a deschis un centru in Indonezia.

În prezent, peste 500 de specialiști lucrează în cadrul Grupului la nivelul Europei Centrale și de Est. În Romania, Qualysoft este prezent din 2007.

Te-ar mai putea interesa și
Boloş: Sumele din PNRR pentru energie se vor suplimenta
Boloş: Sumele din PNRR pentru energie se vor suplimenta
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că este obligatoriu să fie regândit capitolul de energie din PNRR, având în vedere că se doreşte renunţarea la......
Ford în pericol să nu mai poată comercializa în Germania automobile capabile să se conecteze la Internet
Ford în pericol să nu mai poată comercializa în Germania automobile capabile să se conecteze la Internet
Un tribunal german a emis o decizie care interzice grupului auto Ford să producă şi să comercializeze automobile capabile ...
Aderarea Ucrainei la UE va lua „indubitabil 15 sau 20 de ani”, declară ministrul francez pentru afaceri europene
Aderarea Ucrainei la UE va lua „indubitabil 15 sau 20 de ani”, declară ministrul francez pentru afaceri europene
Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va lua ''indubitabil 15 sau 20 de ani'', a estimat duminică ministrul delegat francez ...
Airbus se aşteaptă la creşterea vânzărilor de avioane private în pofida războiului din Ucraina şi carantinei din China
Airbus se aşteaptă la creşterea vânzărilor de avioane private în pofida războiului din Ucraina şi carantinei din China
Divizia de avioane private a constructorului european Airbus SE este mai optimistă cu privire la perspectivele pentru acest ...