R. Moldova intră în top 10 al ţărilor de unde ne vin cei mai mulţi turişti

Peste 2,7 milioane de turişti străini au vizitat România anul trecut, în creştere cu 11,3% faţă de 2016, însă aceştia au cheltuit în medie cu 9% mai puţin. Cei mai mulţi vin din Germania, iar cei mai cheltuitori au fost, din nou, israelineii, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Moldovenii se plasează pe locul zece în topul turiștilor străini care vin în România. 
Andrada Ghira - sâm, 31 mart. 2018, 20:51
R. Moldova intră în top 10 al ţărilor de unde ne vin cei mai mulţi turişti

Deşi numărul turiștilor care au vizitat România anul trecut fie pentru vacanţă, fie pentru afaceri, a crescut cu 11,3%, valoarea cheltuielilor ocazionate cu sejurul la noi a crescut cu doar 1,35%, la peste 6 miliarde de lei. Per total, un străin a cheltuit pentru vacanţa în ţara noastră în medie 2.183,3 lei, faţă de valoarea medie înregistrată în 2016, de 2,398 lei, arată datele INS. 

Cei mai mulţi turişti au venit din Germania. Peste 325.000 de nemţi au ales să vină în România, urmați fiind de israelieni. Italienii se află pe locul trei, urmaţi de francezi şi americani.

Dacă în topul din 2016 bulgarii intrau pe locul zece, în 2017 locul lor a fost luat de moldoveni. Aproape 70.000 de cetăţeni din Republica Moldova, cu 8.000 mai mult decât în 2016, au venit în România anul trecut şi au cheltuit 102 milioane de lei.

Cei mai mulţi au venit pentru a-şi petrece vacanţa şi pentru asta au cheltuit 88,6 milioane de lei. 13,4 milioane de lei au fost cheltuite în scop de afaceri, arată datele din publicaţia Cheltuielile turistice ale nerezidenţilor în România în 2017, transmisă la solicitarea ECONOMICA.NET

„Pe lângă tradiționalul sejur la munte de sărbători, moldovenii preferă stațiunile balneo, vacanțe de aventură, zona Maramureșului, Delta, dar și tururi de orașe. De asemenea, zona ucraineană a devenit mai puțin populară din motivul securității”, ne-a declarat în toamna anului trecut, Stanislav Rusu, directorul general al Agenției Turismului din Republica Moldova. 

O altă surpriză este dată de numărul de turişti polonezi, care a trecut pragul de 100.000. De la an la an, numărul polonezilor care vin în România continuă să crească. 

Iată mai jos în INFOGRAFICUL INTERACTIV topul celor 10 ţări de unde ne vin cei mai mulţi turişti străini 

 

 

Din ce ţări au venit cei mai mulţi turişti în România în 2017
Infogram
Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...