RA-APPS reia licitaţiile la trei apartamente şi scoate la vânzare noi locuinţe şi spaţii comerciale

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a decis să reia licitaţiile, de la acelaşi preţ de pornire, pentru trei apartamente din Bucureşti nevândute la prima încercare şi să ofere încă 18 apartamente şi două spaţii comerciale, pentru locuinţe preţurile pornind de la 149.500 euro fără TVA.
Economica.net - mar, 03 apr. 2012, 09:22
RA-APPS reia licitaţiile la trei apartamente şi scoate la vânzare noi locuinţe şi spaţii comerciale

Primele imobile din acest lot, aflate pe Aleea Căuzaşi sector 3, vor fi licitate la 24 aprilie şi includ un spaţiu comercial de 162 metri pătraţi (preţ de pornire la licitaţie de 296.000 euro), un alt spaţiu comercial de 39 metri pătraţi (la 72.000 euro) şi şase apartamente cu trei sau patru camere, cu preţuri de pornire cuprinse între 149.500 euro şi 178.300 euro.

Suprafaţa apartamentelor variază între 138 şi 153 metri pătraţi.

În ziua imediat următoare, regia va scoate la vânzare încă opt apartamente cu trei sau patru camere, aflate tot pe Aleea Căuzaşi din Capitală, cu suprafeţe cuprinse între 138 şi 161 metri pătraţi. Preţurile de pornire propuse pentru aceste licitaţii sunt între 151.100 euro şi 179.200 euro.

Pe 26 aprilie, pe Aleea Căuzaşi, vor fi ofertate alte trei apartamente cu trei sau patru camere, în suprafaţă cuprinsă între 128 şi 205 metri pătraţi, la 158.100 euro-214.100 euro, precum şi şase încăperi dintr-un imobil aflat pe strada Constantin Mille sector 1 Bucureşti, cu suprafaţa utilă totală de 159 metri pătraţi, la un preţ de pornire de 129.100 euro.

În aceeaşi zi vor fi organizate noi licitaţii pentru cele trei apartamente ofertate şi nevândute la prima încercare, respectiv un apartament cu patru camere în suprafaţă de 122 metri pătraţi din strada Cuza Vodă, sector 4 (cu un preţ de pornire de 259.800 euro fără TVA), un apartament cu trei camere în suprafaţă de 83 metri pătraţi din strada Luterană, sector 1 (73.000 euro fără TVA), şi un apartament cu cinci camere în suprafaţă de 196 metri pătraţi de pe Calea Călăraşilor, sector 3 (286.000 euro fără TVA).

Secretarul general al Guvernului, Attila Dezsi, în subordinea căruia funcţionează RA-APPS, a declarat, săptămâna trecută, agenţiei MEDIAFAX, că regia va relua licitaţiile pentru imobilele pentru care nu a existat un interes la prima ofertare şi va scoate la vânzare şi alte active aflate pe lista bunurilor care urmează să fie cedate, avizată de Executiv.

El a precizat însă că licitaţiile vor fi reluate la acelaşi preţ de pornire, nu la unul mai mic.

În ultimele săptămâni, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a organizat licitaţii pentru mai multe imobile, dar puţine dintre acestea au fost vândute, deoarece potenţialii cumpărători nu s-au arătat interesaţi şi nu s-au prezentat la aceste licitaţii.

Multe dintre toate aceste imobile au mai fost scoase la vânzare de RA-APPS şi în anii anteriori, dar fără succes.

Lista primelor 130 imobile scoase la vânzare, din totalul celor 733 de imobile aprobate de Guvern la sfârşitul anului trecut, include apartamente în centrul Capitalei, spaţii comerciale, terenuri, vile şi hoteluri, dar nu şi active valoroase precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf şi Mara.

În bugetul pentru acest an, Guvernul şi-a propus să încaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vânzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmând astfel să crească de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...