Rabla 2014: Cu ce reduceri suplimentare încearcă dealerii auto să-şi atragă clienţii

Unii dealeri auto nu se mulţumesc cu atractivitatea programului Rabla, ci supralicitează momentul şi ajung chiar să dubleze reducerea de aproape 1.500 de euro, a tichetului valoric dat de stat.
Economica.net - mie, 30 apr. 2014, 21:05
Rabla 2014: Cu ce reduceri suplimentare încearcă dealerii auto să-şi atragă clienţii

Dealerii Ford şi Skoda par să fie cei mai generoşi cu reducerile suplimentare faţă de tichetul valoric dat de stat, potrivit unei incursiuni pe piaţă realizată de ECONOMICA.NET. Metoda este funcţională şi pentru anumite modele de Volskwagen, Citroen şi Opel.

Este deja subiect de campanie promoţională reducerea suplimentară operată de Ford, de circa 550 de euro, în plus faţă de valoarea tichetului valoric de 1.450 de euro (6.500 de lei) finanţat de stat.

Pe de altă parte, reducerile suplimentare variază între 400 şi  2500 de euro, la unul dintre dealerii Skoda de pe piaţă. Astfel, discounturile totale practicate de dealer  erau, deunăzi, cu până la 2,8 mai mari decât valoarea tichetului.

Reducerea totală menţionată este aplicată, ce-i drept, unui model Skoda nu tocmai foarte căutat (Roomster), dar discounturile totale nu sunt neglijabile nici la modelele mai căutate de români: de 1,6 ori mai mari decât tichetul la Octavia, de 1,3 ori mai mari la Fabia şi de 1,8 ori mai mari la Superb.

Astfel, reducerea totală ajunge la 16% faţă de preţul de bază la Octavia, la 21% la Fabia şi 28% la Citigo, la 22% la Superb şi 13% la Superb.

Un alt dealer propune, la rândul său, reduceri suplimentare de circa 700 de euro la Citroen C3 faţă de valoarea tichetului, reducerea totală fiind de peste 19% faţă de preţul de bază.

Reducerea suplimentară scade la 100 de euro şi mai jos în cazul Volkswagen Polo, respectiv la zero la Golf,  care sunt printre cele mai căutate modele de români.

De asemenea, nici Dacia Logan nu mai are nevoie de reduceri suplimentare. În schimb, la Opel Corsa a putut fi găsită o reducere suplimentară de peste 1.000 de euro, discount-ul total ajungând la 25% din preţul de bază.

În programul Rabla 2014, se va utiliza un singur tichet valoric, disponibil numai la dealeri. Solicitantul nu trebuie să aibă restanţe la bugetul local, iar „rabla” trebuie să aibă o vechime minimă de 8 ani.

Înscrierile au epuizat deja 21% din numărul total de tichete oferite, de 17.000. Statul va plăti circa 140 de milioane de lei în cadrul programului.

Te-ar mai putea interesa și
Clotilde Armand anunță că DNA a deschis un nou dosar care vizează administrația condusă de Dan Tudorache
Clotilde Armand anunță că DNA a deschis un nou dosar care vizează administrația condusă de Dan Tudorache
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat sâmbătă că Direcția Națională Anticorupție a deschis un nou dosar în care cercetează activitatea predecesorului său, social democratul......
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele 24 de ore
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele ...
Un număr de 5.388 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
După ce a stat cu porţile închise timp de 556 de zile din cauza pandemiei de coronavirus, Orchestra Filarmonică din New ...
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că Birourile permanente reunite ale Parlamentului vor fi convocate, cel mai probabil ...