1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

RADET Bucureşti a solicitat din nou ELCEN diminuarea popririi de 100% impuse pe conturile regiei

RADET Bucureşti a solicitat din nou societăţii Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN) diminuarea popririi de 100% impuse pe conturile regiei, întrucât banii de care a dispus regia autonomă în octombrie au asigurat doar plata drepturilor de personal şi a combustibilului auto, potrivit Agerpres.

22 oct, 2015 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al RADET transmis joi AGERPRES, solicitarea urmează să fie introdusă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului de Administraţie al ELCEN în cel mai scurt timp.

De asemenea, regia a solicitat şi Primăriei Municipiului Bucureşti banii necesari realizării investiţiilor în sistemul de transport şi distribuţie a energie termice.

Sursa citată precizează că urgenţa o reprezintă începerea ultimelor zece lucrări pentru soluţionarea avariilor majore ce pun în pericol continuitatea furnizării agentului termic către consumatori în sezonul rece şi care, din cauza complexităţii lor, trebuie să fie efectuate de către firme specializate.

'Remedierea avariilor majore şi scăderea numărului de incidente în reţea sunt prioritare atât pentru buna funcţionare a sistemului de termoficare, cât şi pentru diminuarea pierderilor economice pe care regia le are. În acest sens, este foarte important de arătat că există o legătură directă între creşterea numărului de avarii şi cantitatea de apă de adaos necesară funcţionării acestui sistem. Avem urgentă nevoie de investiţii majore pentru înlocuirea conductelor vechi pe care noi le folosim şi care, în fapt, aparţin Primăriei Municipiului Bucureşti', a declarat directorul general RADET Bucureşti, Valentin Viţalariu, citat în comunicatul de presă.

Conform comunicatului, pierderile din sistemul de termoficare administrat de RADET sunt cauzate de vechimea conductelor de transport aparţinând Primăriei Municipiului Bucureşti, 81% din reţele fiind mai vechi de 20 de ani.

'Starea conductelor generează un număr mare de avarii care au ca o consecinţă directă creşterea cantităţii de apă introduse suplimentar pentru funcţionarea sistemului (termenul tehnic este de apă de adaos). Cantitatea totală de apă de adaos cuprinde atât cantitatea de apă pierdută din cauza avariilor, cât şi cea necesară reumplerii reţelei de termoficare după efectuarea reparaţiilor', relevă sursa citată.

Personalul de exploatare a intervenit, în primele nouă luni ale anului 2015, pentru remedierea a 526 de avarii primare, ca urmare a evenimentelor apărute accidental în sistemul de transport al energie termice. Cantitatea de apă de adaos utilizată în primele nouă luni pentru funcţionarea sistemului de termoficare a fost de 7.125.463 de metri cubi. Costul acestei cantităţi este de 44.435.993 de lei, inclusiv TVA. La aceste costuri se adaugă valoarea pierderilor de energie termică înregistrate de regie, în sumă de 256.351.115 de lei, inclusiv TVA, reprezentând 1.122.632,90 de Gcal.

În 2014 personalul de exploatare a intervenit pentru remedierea a 749 de avarii primare, iar în 2013 echipele regiei autonome au intervenit pentru rezolvarea a 637 de avarii primare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO