1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

RADET începe luni probele la cald în sistemul de încălzire al Capitalei

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti anunţă că va începe, luni, probele la cald în sistemul centralizat de încălzire, urmând ca furnizarea agentului termic să se facă după trei nopţi consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.

12 oct, 2012 | Mediafax

Probele - care vor fi efectuate pe parcursul a trei zile, interval necesar pentru echilibrarea sistemului de distribuţie şi furnizare a energiei termice - se vor desfăşura în toate sectoarele din Capitală, excepţie făcând zonele în care acest lucru nu este posibil din motive obiective precum lucrări de modernizare aflate în desfăşurare, precizează RADET.

"Ulterior, în funcţie de evoluţia temperaturilor exterioare (conform prevederilor art. 117 din Regulamentul din 20/07/1994, actualizat la data de 16/03/2000, pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice înregistrarea, începerea perioadei de încălzire va avea loc dacă timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, se înregistrează valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici), se va trece la furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim permanent", se mai arată într-un comunicat remis vineri MEDIAFAX.

În cazul instituţiilor publice cu caracter social (creşe, grădiniţe, spitale), se poate trece la furnizarea de agent termic pentru încălzire în regim permanent, singura condiţie fiind înregistrarea unei solicitări din partea acestora, potrivit RADET.

Totodată, RADET reaminteşte asociaţiilor de proprietari care nu doresc să beneficieze, în acest moment, de energie termică pentru încălzire că au posibilitatea să-şi regleze, să limiteze ori să refuze acest serviciu, închizând vanele contoarelor aflate în subsolurile tehnice ale imobilelor.

Regia precizează şi că, potrivit Legii serviciului public de alimentare cu energie termică, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apa caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO