RADET şi RATB riscă subfinanţarea

Preşedintele de şedinţă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Călin Murg, a criticat, duminică, faptul că proiectul bugetului Capitalei pe anul 2012 a fost prezentat CGMB cu o "foarte mare întârziere" şi că RATB şi RADET riscă subfinanţarea.
Economica.net - Dum, 25 mart. 2012, 11:33
RADET şi RATB riscă subfinanţarea

Potrivit acestuia, proiectul bugetului Capitalei pe anul în curs trebuia dezbătut, în Consiliu, în termen de 45 de zile de la aprobarea bugetului de stat, însă documentul amintit a fost postat pe site-ul Primăriei Generale a Capitalei în data de 7 martie.

Călin Murg susţine, de asemenea, că şi anexele proiectului bugetului Capitalei au fost postate pe site-ul instituţiei cu „o noapte înainte ca ele să fie dezbătute în Consiliu”.

„Este al patrulea an în care Sorin Oprescu vine cu bugetul cu o mare întârziere. (…) Acesta nu a oferit nici o explicaţie pentru această întârziere. Bugetul a fost pus pe site-ul Primăriei abia în data de 7 martie. (…) Politica dusă de Sorin Oprescu este o politică inconştientă, care ne va duce într-un punct mort, în care consecinţele vor fi grave şi ireversibile, astfel că niciun viitor primar nu le va putea remedia”, a susţinut acesta.

Călin Murg a prezentat, pentru a-şi susţine afirmaţiile, mai multe cifre, potrivit cărora, veniturile din proiectul bugetului Capitalei au fost ‘supraevaluate cu zece procente’, astfel încât, la finalul anului aceste resurse ‘să fie dirijate acolo unde doreşte Sorin Oprescu’.

Preşedintele de şedinţă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti a explicat că printr-o astfel de abordare, şi în anul 2012, RADET şi RATB vor fi subfinanţate.

„Serviciile de utilitate publică au fost subfinanţate, ceea ce este o dovadă de inconştienţă. Avem probleme cu finanţarea RADET, deşi vrem să ţinem cât mai jos gigacaloria. Să nu pui banii necesari exact aici este, în mod evident, rea-voinţă. Şi în ce priveşte RATB, aceasta a funcţionat şi funcţionează la cote de avarie. Multe autobuze, pe perioada iernii, au circulat fără anvelope de iarnă (…) fiindcă, deşi în luna decembrie 2011 s-a aprobat alocarea unor sume în acest scop, nici la ora actuală nu s-au plătit. De asemenea, la RATB nu sunt bani nici de întreţinere sau reparaţii, iar primarul Sorin Oprescu refuză să aloce sumele necesare”, a explicat acesta.

Călin Murg a adăugat că acele zece procente vor fi distribuite către Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Acesta a ţinut să precizeze că toţi consilierii PDL şi PNG din CGMB au încercat să menţină finanţarea spitalelor, a teatrelor bucureştene, a serviciilor sociale, a adăposturilor pentru câinii comunitari, precum şi a proiectului privind reconstrucţia şi reparaţia şcolilor.

Te-ar mai putea interesa și
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula......
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, iar criza alimentară s-a agravat – raport ONU
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, ...
Peste 1500 de oameni au fost ucişi în escaladarea violenţelor dintre bandele din Haiti de la începutul acestui an, arată ...