Gabriel Popoviciu îşi vinde participaţia din terenul fostului restaurant Flora, demolat în 2010. Preţul: 2.000 de euro/mp

Economica.net
27 01. 2016
teren_58198300

Clădirea în care a funcţionat restaurantul Casei Regale, de pe Şoseaua Kiseleff nr. 39, a fost demolată în 2010, iar imobilul, construit în 1894, a fost citat într-un Raport al Comisiei Prezidenţiale pentru Patrimoniu ca exemplu de imobil valoros în pericol de demolare. 

La doi ani de la demolare, Curtea de Apel Bucureşti a declarat ilegală autorizaţia de desfiinţare emisă pe primarul municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, în 22 septembrie 2010, pentru imobilul din Şoseaua Kiseleff 39. Presa relata la acea vreme că în spatele acestei afaceri se află Gabriel Popoviciu. 

În luna decembrie a anului trecut, firma Wellkept Imobiliare a aprobat vânzarea cotei parte de 7/12 din dreptul de proprietate asupra imobilului-teren situat în Bucureşti, pe Şoseaua Kiseleff, nr 39, pentru suma de 4,5 milioane de euro, la care se adaugă TVA, se arată în datele publicate în Monitorul Oficial. 

Wellkept Imobiliare este o firmă controlată de un offshore din Cipru, Tatika Investments Limited, prezent în zeci de afaceri derulate de către oamenii de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu şi Radu Dimofte, potrivit Rise Project. Anul trecut, Gabriel Popoviciu şi-a vândut participaţai deţinută la operatorul Orange România, participaţie deţinută de omul de afaceri prin Tatika Investments, scrie Ziarul Financiar. 

După demolare, pe Şoseaua Kiseleff nr. 39 a mai rămas doar un teren de 4.000 de mp. 

Firma a mai luat decizia de schimbare a numelui şi transformarea SRL-ului în societate pe acţiuni: Wellkept Group SA. 

În plus, acţionarii au mai aprobat şi achiziţionarea unui număr de 55.814 de acţiuni deţinute de Bladon Enterprises Limited, un alt offshore ce apare în relaţie cu afacerile lui Gabriel Popoviciu, la Practic SA, printr-o tranzacţie specială, în valoare de 6,36 milioane de euro, dar şi a unui număr de 15.365de acţiuni deţinute de Ligia Popoviciu, mama lui Gabriel Popoviciu, la Practic SA, tot printr-o tranzacţie specială în valoare de 1,78 milioane de euro, se mai arată în Monitorul Oficial, fără a se preciza cui îi este vândut dreptul de proprietate. 

Terenul şi fosta clădire regală deveniseră, în anii comunismului, magazin de protocol din care îşi făceau cumpărăturile numai angajaţii ambasadelor, potrivit Evenimentului Zilei. După debarcarea lui Nicolae Ceauşescu, în decembrie 1989, casa şi magazinul au intrat în posesia Comaliment SA, societate de stat care deţinea spaţii comerciale în toată Capitala. Societatea a fost privatizată, iar printre membrii Consiliului de Administraţie îl regăsim, în anul 2002, pe însuşi Gabriel Aurel Popoviciu, mai scrie Evenimentul Zilei.