1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

Radu Mazăre a anunţat că nu mai vrea să vândă Cazinoul din Constanţa

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, spune că s-a răzgândit în privinţa vânzării Cazinoului şi că intenţionează realizarea unui parteneriat public-privat cu o firmă interesată de reabilitatea acestui monument şi de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc.

20 noi, 2012 | Mediafax

Radu Mazăre a anunţat că nu mai vrea să vândă Cazinoul din Constanţa

CONSTANŢA (MEDIAFAX) - Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, spune că s-a răzgândit în privinţa vânzării Cazinoului şi că intenţionează realizarea unui parteneriat public-privat cu o firmă interesată de reabilitatea acestui monument şi de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc.

Edilul a anunţat, marţi, la finalul şedinţei Consiliului Local, că această idee i-a venit după ce s-a întâlnit cu o delegaţie din Rusia, iar reprezentanţii acesteia i-au spus că ar fi mai degrabă interesaţi de o asociere cu autorităţile locale în privinţa Cazinoului decât de cumpărarea acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"M-am sucit în privinţa Cazinoului pentru că acum câteva zile am avut o delegaţie de ruşi care reprezentau un fond foarte mare şi ruşii mi-au spus aşa: «Dom'le, dar noi nu suntem interesaţi să cumpărăm Cazinoul. Noi suntem interesaţi mai degrabă într-o asociere pentru că vrem să avem certitudinea că municipalitatea ne va fi alături pe perioada în care noi vom face investiţia şi ulterior». Și mai mi-au spus în plus ceva. «Dar unde îi cazăm pe jucători ?» Păi, o să se facă un hotel în portul Tomis... «Nu. Cei pe care îi aducem noi să joace în cazinoul acesta au nevoie de cazare de 5 stele cel puţin». Și atunci am identificat şi o suprafaţă de teren, e vorba de parcarea de la Poarta 1, care are aproape două hectare şi m-am gândit să facem un pachet în care o să evaluăm Cazinoul, o să evaluăm această parcare şi cu tot pachetul acesta vom intra într-o asociere sau un parteneriat public-privat cu un investitor care să investească în Cazinou, să-l reabiliteze în scopul de a fi folosit ca şi cazinou în continuare şi care să construiască cazare pe parcarea de la Poarta 1",a afirmat Radu Mazăre.

Primarul a precizat că la începutul anului viitor va prezenta în cadrul Consiliului Local mai multe detalii legate despre această viitoare asociere.

"Făcând asocierea temperăm şi fel de fel de discuţii, motive de campanie electorală, că nu ştiu ce se întâmplă, vindem, pleacă, fuge cineva cu Cazinoul. Ca atare, Primăria va intra cu valoarea Cazinoului şi a terenului şi investitorul cu banii. O să facem o procedură pentru a-i selecta pe cei doresc să intre în această asociere şi o vom face într-o şedinţă de consiliu probabil în ianuarie sau în februarie. Atunci voi veni cu hotărârea de Consiliu Local în care am să spun cum anume şi cât timp este pentru depunerea ofertelor în vederea asocierii", a explicat Radu Mazăre.

El a menţionat că aşteaptă pentru realizarea acestui parteneriat atât investitori din ţară, cât şi din străinătate.

Radu Mazăre a anunţat, în urmă cu câteva luni, că intenţionează să vândă Cazinoul după ce acesta va reveni municipalităţii din administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Cazinoul a fost transferat la MDRT în vara anului trecut pentru începerea lucrărilor de reabilitare, dar pentru că acestea nu au demarat până în prezent va reveni la Consiliul Local.

Liderul PDL Constanţa a propus la începutul acestei luni organizarea unui referendum prin care constănţenii să spună dacă doresc sau nu vânzarea Cazinoului şi ar fi vrut ca acesta să aibă loc pe data de 9 decembrie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO