1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

News

Raed Arafat despre criticile şefului corpului de control al premierului legate de cutremur: Nu îl înţeleg

Secretarul de stat Raed Arafat consideră periculoasă afirmaţia şefului Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, potrivit căruia oamenii nu ar trebui să se bazeze pe instituţiile statului român în cazul unui mare cutremur, precizând că nu se poate spune că autorităţile au eşuat pentru că nu a fost nevoie de nicio intervenţie în cazul seismului din noaptea de vineri spre sâmbătă.

25 sep, 2016 | News.ro

"Sincer, sunt îngrijorat. Nu am înţeles acea afirmaţie. În primul rând, că noi am comunicat, iar prima informare pe aplicaţia telefonică a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost la ora 3 dimineaţa. Oamenii trebuie să aibă încredere în instituţiile statului. Noi ne bazăm pe încrederea oamenilor", a explicat, pentru News.ro, dr.  Raed Arafat.
El a mai spus că orice conferinţă la care participă are un rol bine definit.

"Dacă o persoană crede că noi mergem la o conferinţă ca să ne «umflăm muşchii», atunci rog acea persoană să vină cu noi şi să vadă ce facem. Statul face tot posibilul pentru ca, în cazul unor catastrofe, să poată salva cât mai multe vieţi. Avem mai multe parteneriate internaţionale pentru pregătirea medicilor pentru situaţii de urgenţă. Mai mult, în acest an vor veni şi primele echipamente pentru căutare şi salvare la cutremur. Acestora li se adaugă programul de educare lansat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Departamentul Situaţiilor de Urgenţă (DSU) şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU)", a adăugat Arafat.

Şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a comentat, sâmbătă, pe Facebook, modul în care s-au comportat instituţiile statului din punctul de vedere al comunicării în cazul cutremurului de sâmbătă noaptea, afirmând că nu şi-au făcut treaba corespunzător, la fel ca şi posturile de televiziune, care difuzau reluări şi nu au liniştit populaţia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO