Rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti au intrat în revizie tehnică pentru 20 de zile

Compania Rompetrol Rafinare, controlată de grupul kazah de stat KazMunayGas, a anunţat miercuri că întrerupe, în perioada 3 - 22 mai, activităţile de producţie ale celor două rafinării pe care le deţine, Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, pentru realizarea lucrărilor tehnologice programate.
Economica.net - mie, 03 mai 2017, 15:35
Rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti au intrat în revizie tehnică pentru 20 de zile

Cele două rafinării vor asigura în această perioadă livrările de produse către clienţi din stocurile existente.

„Stabilite încă din luna noiembrie a anului trecut, valoarea totală a acestora se va ridica la peste 17,5 milioane dolari”, arată un comunicat al companiei.

Lucrările vor fi coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International, şi vor viza optimizarea şi îmbunătăţirea fluxurilor de producţie în acord cu noua capacitate de procesare a rafinăriei Petromidia, dar şi derularea unor lucrări de mentenanţă preventivă pentru creşterea gradului de siguranţă în funcţionarea instalaţiilor şi protecţia mediului.

„Astfel, peste 2.000 de persoane cu diferite specializări (mecanică, electrică, automatizări, construcţii civile, tratamente anticorozive etc.) vor realiza lucrări de specialitate pentru înlocuirea catalizatorilor necesari menţinerii şi creşterii calităţii produselor petroliere, dar şi pentru verificarea, mentenanţa, calibrarea şi reautorizarea unor echipamente tehnologice (conducte, robineţi etc.) de pe platformele Petromidia şi Vega”, a precizat societatea.

Pentru acest an, Rompetrol Rafinare şi-a propus să proceseze un volum de circa 5,6 milioane de tone de materie primă, în creştere cu 3,5% faţă de nivelul istoric obţinut în 2016.

În acelaşi timp, compania şi-a propus să comercializeze circa 5,3 milioane tone produse petroliere, din care circa 83% carburanţi auto (benzine – 1,4 milioane tone, motorine – 2,76 milioane tone, gaz petrolier lichefiat – 241.000 tone).

Rompetrol Rafinare (RRC) operează Petromidia Năvodari, cea mai mare rafinărie din România, şi Vega Ploieşti, cea mai veche rafinărie, în funcţiune din 1905, şi unicul producător de bitum şi hexan, dar şi divizia de petrochimie – singurul producător de polimeri din ţară.

RRC estimează pentru acest an un profit net de 13,5 milioane dolari, de patru ori mai mic faţă de rezultatul anului trecut, când a obţinut 57,1 milioane dolari.

De asemenea, compania şi-a bugetat o cifră de afaceri netă de 2,32 miliarde dolari, în scădere cu 5% faţă de nivelul de 2,44 miliarde dolari de anul trecut.

Rompetrol Rafinare (RRC), companie controlată de KazMunayGas prin intermediul unei firme înregistrate în Olanda, KMG International, este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 2,4 miliarde lei (535,5 milioane euro).

Ministerul Energiei are o participaţie minoritară, de 44,7% din Rompetrol Rafinare, în timp ce KMG International NV deţine 48,1% din capital.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...