1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

RAFO vrea garanţii de stat de 50 de milioane de euro

Compania din Oneşti cere sprijinul EXIMBANK pentru a putea avea acces la împrumuturi de la bănci străine. Nu a făcut, însă, niciun demers concret în acest sens

15 mar, 2012 | Florin Cojocaru | ECONOMICA.net

Compania RAFO Oneşti vrea să primească garanţii de 50 de milioane de euro de la EXIMBANK pentru a putea accesa finanţări externe de 60 de milioane de euro necesare modernizării rafinăriei, potrivit unui document trimis Bursei. Compania patronată  oligarhul rus Iakov Goldovskiy  nu a depus, însă, niciun act care să permită demararea negocierilor cu instituţia de finaţare de stat. „Ei cu mai vrut şi anul trecut să ne abordeze însă totul a fost doar la nivel declarativ. Nici atunci şi nici acum nu s-a depus vreun act care să justifice începerea unul proces de evaluare. Îi aşteptăm” a spus, pentru ECONOMICA. NET, Ionuţ Costea, preşedintele EXIMBANK.

Împrumuturile RAFO ar avea ca gaj bunurile mobile şi imobile aflate în patrimoniul companiei.

Planul total de modernizare a rafinăriei presupune fonduri atrase de 70 de milioane de euro. Pe lângă cei 60 de milioane de euro care s-ar vrea atraşi de la instituţii de credit, RAFO va mai accesa încă un împrumut de 10 milioane de euro de la acţionarul majoritar elveţian Petrochemical Holding Gmbh.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO