1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Raiffeisen Bank, Orange şi IBM domină piaţa locală pe segmentele lor de afaceri

Raiffeisen Bank, operatorul de telefonie mobilă Orange, compania din sectorul IT - IBM şi OMV Petrom domină piaţa locală de afaceri pe segmentul în care operează, fiind companiile cu cele mai semnificative rezultate financiare şi cele mai dinamice în inovaţie.

14 noi, 2013 | Agerpres

Doing Business a lansat, joi, ediţia 2013 a catalogului 'Major Companies in Romania', care include 2.400 de companii care operează pe piaţa românească şi care analizează, printr-o metodologie EY, 23 de domenii economice principale, cu 106 de activităţi specifice pe subdomenii.

La categoria banking pe primul loc se află Raiffeisen Bank, cu un scoring de 4.300 de puncte (metodologie EY), cu un total de active de 23,604 miliarde lei, la finele lui 2012, urmată la categoria telecom de Orange Romania, cu un rulaj anual de 4,119 miliarde lei, la 31 decembrie 2012, şi scoring de 3.613, IBM România SRL (scoring 3.050), la categoria IT&C, cu o cifră de afaceri anuală de 368,374 milioane lei (bilanţ 2012).

La clasamentul 'Top 300', inclus în catalogul 'Major Companies in Romania', OMV Petrom se află pe locul unu, cu un scoring de 3.963 puncte şi o cifră de afaceri de 15,092 miliarde lei, la 31 decembrie 2012, urmată de British American Tobacco, cu un scoring de 3.963 puncte, şi o cifră de afaceri de 6,600 miliarde lei. Pe locul trei se află Electrica Furnizare SA, cu un scoring de 3.863 puncte şi un rulaj de 4,441 miliarde lei, la finele anului trecut..

'Topul a fost realizat în urma analizării activităţii a aproape 6.000 de companii, de specialiştii EY România, fiind luaţi în calcul factori cantitativi privind cifra de afaceri şi factori calitativi, care au ţinut cont de dinamica inovaţiei, branduri, prezenţa pe piaţa de capital, responsabilitatea socială a companiei, a explicat, pentru AGERPRES, Nicolae Ion, partener la Doing Business.

Paneliştii au avertizat că 'inovaţia devine tot mai dinamică, ciclurile tehnologice devin tot mai scurte, iar dacă nu ne adaptăm, dispărem de pe piaţă'.

'Inovaţia vine acum din economiile emergente, unde se manifestă inovaţia în lipsa tehnologiei. Sistemele de plată electronice sunt un exemplu. Cercetăm îndeaproape către ce se îndreaptă tehnologia de plăţi electronice. Există tot felul de actori care vin în sistem şi de aceea este importantă cooperarea. Lucrurile nu mai pot fi făcute de unul singur', a spus Cătălin Creţu, directorul Visa România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO