1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Raiffeisen Bank s-a asociat cu compania locală de IT Qualitance pentru a crea o platformă online pentru creditarea IMM-urilor

Raiffeisen Bank şi compania românească de IT Qualitance dezvoltă o platformă online pentru creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii, prin care instituţia bancară vrea să elimine etapele birocratice şi să simplifice interacţiunea clienţilor cu banca în parcurgerea procesului de creditare.

19 noi, 2020 | | ECONOMICA.net

Produsul se află în etapa de testare cu un grup limitat de clienţi ai băncii, urmând ca în 2021, prin noile funcţionalităţi implementate, să fie disponibil pentru toţi clienţii IMM ai Raiffeisen Bank.

„Contextul pandemic ne-a demonstrat că nevoia de accesare a fondurilor pentru susţinerea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii este nu doar reală, ci şi imediată. Am accelerat, aşadar, dezvoltarea acestei platforme digitale alături de Qualitance, înţelegând specificul clienţilor noştri şi provocările acestora. Am testat intens întregul proces alături de un grup restrâns de companii, iar feedback-ul pozitiv pe care l-am primit ne motivează să continuăm dezvoltarea şi să facem disponibil acest instrument de creditare până la finalul anului viitor”, spune Vladimir Kalinov, Vicepreşedinte Retail Raiffeisen Bank.

În configurarea platformei, s-a pus accentul pe simplificarea interacţiunii clienţilor cu banca, dar şi pe securitatea datelor utilizatorilor. Întregul flux de operaţiuni, de la transmiterea ofertei până la acordarea efectivă a finanţării, se va automatiza complet, un parcurs de creditare de doar câteva minute.

„Suntem onoraţi că, alături de Raiffeisen Bank, avem oportunitatea să ajutăm companiile mici şi mijlocii în această perioadă plină de provocări. Acest prim succes în colaborarea noastră este rezultatul unei călătorii accelerate, în care am reuşit în timp record să reducem complexitatea şi stresul financiar pentru companii.”, completează Mike Parsons, CEO Qualitance.

Platforma digitală de creditare creată de Qualitance pentru Raiffeisen Bank a fost dezvoltată din martie până în noiembrie, parcurgând în ritm accelerat etapele de design, implementare şi testare cu o parte din clienţii băncii. Platforma a fost construită pe o arhitectură scalabilă de microservicii integrate cu sistemele existente ale băncii, în baza unor metodologii de lucru de tipul agile, design thinking, rapid prototyping.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piața bancară din România și peste 2,1 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.900 de angajați, 340 de agenții în toată țara, 750 de ATM-uri, 373 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 24.000 de POS-uri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO