1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Raiffeisen Bank vrea să emită obligaţiuni în valoare de până la 500 de milioane de lei

Raiffeisen Bank vrea să emită pe piaţa românească obligaţiuni în valoare de până la 500 de milioane de lei, acţionarii instituţiei de credit urmând să mandateze Directoratul băncii, într-o şedinţă extraordinară programată pentru 19 aprilie, să stabilească în ce condiţii va avea loc operaţiunea.

19 mar, 2013 | Mediafax

Directoratul va stabili caracteristicile şi condiţiile financiare ale emisiunii de obligaţiuni, precum şi elementele privind oferirea obligaţiunilor către public, potrivit convocatorului AGEA.

Tot atunci acţionarii vor aproba rezultatele Raiffeisen Bank în 2012, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs şi fuziunea prin absorbţie cu Raiffeisen Capital & Investment.

Raiffeisen Bank a înregistrat anul trecut un profit net de 88 de milioane euro, în scădere 8,4% faţă de câştigul obţinut în 2011. Rezultatele financiare preliminarea ale celor 40 de instituţii de credit de pe piaţa românească indică pierderi cumulate record, de 2,12 miliarde lei, pentru anul trecut, aproape triple faţă de 2011.

Activele Raiffeisen Bank s-au redus anul trecut cu 4%, la 5,31 miliarde euro. Banca are aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, peste 100.000 de IMM-uri şi 7.500 de companii.

Grupul austriac Raiffeisen Bank International AG deţine 99,49% din acţiunile băncii.

Conducerea UniCredit Ţiriac a anunţat luni că instituţia de credit va lansa în a doua parte a anului primele obligaţiuni corporative, cel mai probabil în cadrul unui program Medium Term Note (MTN), care să ofere flexibilitate pentru emisiuni atât în valută, cât şi în lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO