Raiffeisen International va finanţa construcţia noii centrale termice a municipiului Suceava

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti va semna un contract de finanţare pentru construcţia noii centrale termice din municipiul Suceava cu banca austriacă Raiffeisen, care a aprobat în board finanţarea proiectului, a anunţat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu.
Economica.net - mie, 12 sept. 2012, 11:37
Raiffeisen International va finanţa construcţia noii centrale termice a municipiului Suceava

Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că a avut discuţii cu o delegaţie formată din reprezentanţii băncii Raiffeisen International, ai Kontrollbank din Austria şi ai firmei austriece Urbas, care va asigura echipamentele necesare construcţiei centralei şi cu cei ai firmei Adrem Invest care vor implementa proiectul.

Potrivit acestuia, reprezentantul Raiffeisen, Philipp Czaika, ar fi anunţat că boardu-ul băncii a aprobat finanţarea împrumutului necesar construcţiei noii centrale termice şi că înainte de semnarea contractului de finanţare trebuia purtată o discuţie şi cu reprezentanţii autorităţilor sucevene, beneficiare ale proiectului.

„Mi-a dat confirmarea că proiectul va prinde contur”, a spus Lungu.

El a subliniat că este „un lucru mare” că s-a obţinut această finanţare, mai ales în actualele condiţii economice şi pe fondul insolvenţei Hidroelectrica, care a provocat prudenţă în finanţarea proiectelor energetice în România.

Ion Lungu şi-a exprimat încrederea că în primăvara anului viitor va fi funcţională noua centrală termică a oraşului care va fi dimensionată noilor cerinţe ale pieţei de termoficare a municipiului.

El nu a putut preciza valoarea creditului pe care Adrem Invest îl va obţine de la banca austriacă.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare.Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.

Compania Adrem Invest Bucureşti susţinea, în luna februarie, că va începe construcţia termocentralei de peste 60 milioane euro de la Suceava în luna aprilie, cu două luni mai târziu faţă de planul iniţial, din cauză că încă nu a finalizat detaliile tehnice, iar apoi a anunţat că finanţarea va fi asigurată de UniCredit.

Ulterior, în luna iunie Adrem Invest a subconcesionat contractul firmei Bioenergie Suceava SRL, care face parte din acelaşi grup întrucât, pentru asigurarea finanţării, banca a cerut Adrem Invest să creeze o firmă separată care să pună în aplicare proiectul de construcţie a noii centrale termice.

Pentru realizarea acestui proiect Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava pun la dispoziţie terenul şi utilităţile.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii resping propunerea Guvernului. Greva continuă
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii ...
Update: Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri seară, la Palatul Victoria, o nouă rundă de consultări cu liderii sindicatelor din Educaţie, întâlnire în cadrul căreia au fost prezentate......
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul a aprobat miercuri un proiect ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma ...
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea potrivit căreia consilierii juridici vor putea preda şi în învăţământul ...
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că îşi menţine părerea că în privinţa pensiilor speciale trebuie ...