Raiffeisen România: Profit în stagnare, în primul trimestru – 30 de milioane euro

Profitul înregistrat de Raiffeisen Bank International în România a stagnat în primul trimestru la 30 milioane euro, pe fondul scăderii veniturilor din dobânzi, creşterii încasărilor din comisioane şi reducerii cheltuielilor şi a provizioanelor.
Economica.net - mar, 28 mai 2013, 10:57
Raiffeisen România: Profit în stagnare, în primul trimestru - 30 de milioane euro

Profitul după taxe obţinut de banca austriacă în România a variat nesemnificativ, de la 31 milioane euro în primele trei luni ale anului trecut la 30 milioane euro în primul trimestru din acest an, se arată într-un raport prezentat marţi de grup. Profitul înainte de taxe a stagnat la 36 milioane euro.

Veniturile operaţionale au scăzut de la 119 milioane euro la 115 milioane euro, traiectoria negativă a încasărilor din dobânzi fiind compensată de câştigurile mai mari din comisioane bancare.

Astfel, veniturile din dobânzi au coborât de la 80 milioane euro la 72 milioane euro, în timp ce încasările din comisioane au urcat de la 33 milioane euro la 36 milioane euro.

Veniturile din activităţi pe pieţele financiare au urcat de la 5 milioane euro la 6 milioane euro.

Cheltuielile administrative s-au redus de la 67 milioane euro la 65 milioane euro.

Provizioanele constituite de Raiffeisen în România în perioada analizată s-au cifrat la 21 milioane euro, faţă de 27 milioane euro în primele trei luni ale anului trecut.

Activele Raiffeisen Bank International pe piaţa românească au crescut în primul trimestru cu 6,5%, la 6,37 miliarde euro.

Soldul creditelor către clienţi a scăzut cu 0,7%, la 4,19 miliarde euro, în timp ce depozitele constituite la bancă au urcat cu 5,7%, la 3,99 miliarde euro.

Banca are aproximativ 5.400 de angajaţi în România, cu 526 sucursale, care deservesc aproape 2 milioane de clienţi.

La nivel internaţional, grupul austriac a înregistrat în primul trimestru un profit consolidat de 157 milioane euro, în scădere cu 71% faţă de 541 milioane euro în perioada corespunzătoare a anului trecut, declin cauzat în principal de evenimente nerecurente şi efecte de bază.

Astfel, profitul obţinut în primele trei luni ale anului trecut reflecta un câştig excepţional de 272 milioane euro obţinut prin vânzarea de obligaţiuni şi răscumpărarea de titluri hibrid. Totodată, rezultatul din primele trei luni ale acestui an a fost afectat de pierderea a 82 milioane euro prin reevaluarea titlurilor structurare pe termen lung şi a datoriilor subordonate, se arată într-un comunicat al Raiffeisen.

Venitul operaţional al grupului a crescut uşor în perioada analizată, la 1,3 miliarde euro.

Grupul Raiffeisen avea la finele lunii martie active totale de 131,9 miliarde euro, în scădere cu 3% faţă de nivelul de la finele anului trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează din cele 7.000 prevăzute inițial
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează ...
Cel mai mare dezvoltator din România, statul, nu a reușit să cheltuie 175 de milioane de euro dintr-un împrumut acordat în 2016 pentru construcția a 7.000 de locuințe. ...
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...