Raiffeisen va acorda dividende de 59 mil. euro şi a bugetat un profit de 106,7 mil. euro pentru 2013

Raiffeisen Bank va distribui acţionarilor dividende în valoare de 264 milioane de lei (59,2 milioane euro) din profitul realizat anul trecut, de 378,06 milioane lei (84,8 milioane euro), iar pentru acest an a bugetat un profit net de 464 milioane lei (106,7 milioane euro).
Economica.net - mar, 21 mai 2013, 11:32
Raiffeisen va acorda dividende de 59 mil. euro şi a bugetat un profit de 106,7 mil. euro pentru 2013

Din profitul realizat anul trecut, se vor constitui rezerve legale de 22,03 milioane lei, iar profitul nerepartizat, de 92,02 milioane lei, va fi reportat, potrivit unei hotărâri a acţionarilor din 19 aprilie.

Câştigul de anul trecut al băncii, de 84,8 milioane euro, a fost calculat de MEDIAFAX la cursul mediu aferent anului 2012 anunţat de BNR, de 4,456 lei/euro.

Raiffeisen Bank a anunţat la începutul lunii martie că a înregistrat anul trecut un profit net de 88 de milioane euro, în scădere cu 8,4% faţă de câştigul obţinut în 2011.

Activele Raiffeisen Bank s-au redus anul trecut cu 4%, la 5,31 miliarde euro. Banca are aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, peste 100.000 de IMM-uri şi 7.500 de companii.

Grupul austriac Raiffeisen Bank International AG deţine 99,49% din acţiunile băncii.

Totodată, acţionarii au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al băncii pentru anul în curs. Banca preconizează venituri de 2,11 miliarde lei (485,2 milioane euro) şi cheltuieli de 1,55 miliarde lei (356,4 milioane euro). Profitul rezultat după determinarea impozitului este estimat la 464 milioane lei (106,7 milioane euro).

În adunarea acţionarilor din 19 aprilie s-a mai aprobat realizarea planului de investiţii al băncii pentru anul trecut, în valoare totală de 46,16 milioane lei, din care 24,9 milioane lei au fost direcţionaţi către soluţii software şi 11,5 milioane lei către componente hardware, 5,5 milioane lei au fost utilizaţi pentru clădiri şi amenajări, 2,02 milioane lei pentru sisteme electronice de securitate şi protecţie, 1,28 milioane lei pentru mobilier, semnalistică şi alte dotări şi 0,9 milioane lei pentru echipamente şi dotări în casierii.

Planul de investiţii pentru 2013, aprobat de asemenea, este estimat la 137 milioane lei (31,5 milioane euro), repartizat astfel: 62,28 milioane lei – soluţii software, 18,7 milioane lei – componente hardware, 32,9 milioane lei – clădiri şi amenajări, 7,04 milioane lei – sisteme de securitate şi protecţie, 9,58 milioane lei – mobilier, semnalistică şi alte dotări, 5,7 milioane lei – autovehicule şi 0,78 milioane lei – echipamente şi dotări în casierii.

Acţionarii au mai decis iniţierea procesului de fuziune, prin absorbţie, între Raiffeisen Bank şi SSIF Raiffeisen Capital & Investment, mandatând directoratul să adopte şi să implementeze măsurile necesare parcurgerii etapelor şi finalizării procesului de fuziune.

Aceştia au aprobat şi lansarea unei emisiuni de obligaţiuni în lei de către bancă pe piaţa locală, în valoare de maxim 500 milioane de lei, cu scadenţă de cel mult cinci ani şi dobândă plătibilă anual.

De asemenea, Ileana Anca Ioan a fost numită ca membru independent al Consiliului de Supraveghere.

Sumele în euro au fost calculate de MEDIAFAX la cursul mediu aferent anului 2012 anunţat de BNR, de 4,456 lei/euro, pentru rezultatele băncii de anul trecut şi la cursul de referinţă anunţat marţi de BNR, de 4,3485 lei/euro, pentru rezultatele estimate în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat miercuri la Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza, informează AFP şi Reuters, transmite......
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva șefului Camerei Reprezentanților, pe care-l acuză de trădare
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva ...
Aleasa republicană Marjorie Taylor Greene a anunţat miercuri că ''săptămâna viitoare'' va depune o moţiune pentru ...
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
Nouă cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi miercuri din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul ...
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat miercuri că este interesat de preluarea Sabadell, şi a depus o ofertă care evaluează ...