Raiffeisen va prelua de la Volksbank active de 1 miliard de euro

Grupul Raiffeisen (RZB) va prelua de la Volksbank active în valoare de aproximativ 1 miliard de euro, fiind vizate credite ale clienţilor corporate din Austria şi pe plan internaţional.
Economica.net - joi, 27 iun. 2013, 11:46
Raiffeisen va prelua de la Volksbank active de 1 miliard de euro

Tranzacţia depinde de avizul Autorităţii Federale pentru Concurenţă din Austria, potrivit unui comunicat transmis joi de RZB.

„În cadrul negocierilor privind restructurarea Volksbank din februarie 2012, RZB a convenit să preia active VBAG (Österreichische Volksbanken-AG – n.r.) în valoare de aproximativ 1 miliard euro. Astfel ar trebui să rezulte degrevarea capitalului VBAG”, se spune în comunicat.

Cele două bănci au selectat o primă tranşă de active, care urmează să fie transferate la Raiffeisen Bank International.

Volksbank şi RZB vor continua negocierile în următoarele săptămâni pentru a lua o decizie privind restul activelor vizate. Raiffeisen ar putea prelua şi alte credite ale clienţilor VBAG din Austria şi pe plan internaţional, precum şi o parte din afacerile internaţionale de leasing ale Volksbank.

Cele două bănci austriece sunt prezente şi în România.

Activele Raiffeisen Bank International pe piaţa românească au crescut în primul trimestru cu 6,5%, la 6,37 miliarde euro. Soldul creditelor către clienţi a scăzut cu 0,7%, la 4,19 miliarde euro, în timp ce depozitele constituite la bancă au urcat cu 5,7%, la 3,99 miliarde euro.

Volksbank deţine în România active de circa 4 miliarde euro.

Volksbank trebuie să vândă până la sfârşitul anului 2017 subsidiara din România, conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeană, care prevede şi renunţarea la alte active.

În luna octombrie a anului trecut, controlul Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank, din Rusia.

Grupul Volksbank deţine 51% din acţiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania şi BPCE din Franţa au câte 24,5%.

Te-ar mai putea interesa și
DNSC: Noi anunțuri care promovează false oportunități de investiții au fost postate pe rețelele Meta. Atacatorii se folosesc de imaginea Enel și a altor companii mari
DNSC: Noi anunțuri care promovează false oportunități de investiții au fost postate pe rețelele Meta. Atacatorii se ...
Noi postări sponsorizate pe social media care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta, atacatorii folosindu-se de tehnologia deepfake......
Christine Lagarde îl asigură pe guvernatorul Băncii Poloniei că legislația europeană îl protejează, în condițiile în care riscă să fie pus sub acuzare de noua putere
Christine Lagarde îl asigură pe guvernatorul Băncii Poloniei că legislația europeană îl protejează, în condițiile ...
Legislaţia Uniunii Europene îl protejează pe guvernatorul Băncii Naţionale a Poloniei dacă următorul Guvern de la ...
A doua avarie în reţeaua de termoficare din București în doar o săptămână. Peste 2.000 de blocuri afectate
A doua avarie în reţeaua de termoficare din București în doar o săptămână. Peste 2.000 de blocuri afectate
2.057 de blocuri din București primeau, în jurul orei 19.45, agent termic sub parametri sau nu aveau apă caldă și căldură, ...
Senatul a adoptat noi măsuri antifumat. Amenzile pot ajunge și la 10.000 de lei
Senatul a adoptat noi măsuri antifumat. Amenzile pot ajunge și la 10.000 de lei
Persoanele fizice care fumează în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele ...