1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Raiul hoţilor: Peste 550.000 de hectare de pădure nepăzită în România

Peste 550.000 de hectare de pădure din România nu au paza asigurată, potrivit declaraţiilor Luciei Varga, ministrul delegat pentru ape, păduri și piscicultură, citat de Agerpres.  Oficialul  spune că noul cod silvic prevede ca paza tuturor pădurilor, inclusiv a celor private, să fie asigurată gratuit de Romsilva.

16 noi, 2013 | Agerpres

„În România există peste 550.000 de hectare de pădure nepăzită. În general, aceste păduri sunt mici proprietăți aparținând persoanelor fizice, deci proprietarii au până în 30 de hectare. Sunt în jur de 750.000 de proprietari", a declarat Lucia Varga, ministrul delegat pentru ape, păduri și piscicultură, citat de Agerpres.

Oficalul a amintit că proprietarii de pădure privaţi trebuia să achite contravaloarea pazei, lucru care se va schimba odată cu  intrarea în vigoare a noului codul silvic, care prevede că ei vor beneficia în mod gratuit de acest serviciu de la Romsilva.

Noul cod silvic va prevedea ca lemnul să se vândă din rampe și depozite, unde va fi măsurat și nu ca în prezent pe baza estimărilor lemnului pe picior.

Se așteaptă ca din 2014 cel puțin 50% din masa lemnoasă să fie vândută din rampe și depozite, căutându-se soluții pentru sprijin financiar, inclusiv fonduri europene, pentru firmele private care vor să realizeze aceste depozite de lemn.

Detalii în Agerpres

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO