Raluca Szanto, Green Future Group, producător de articole pentru somn: După un vârf de consum în 2020, și o ușoară scădere în 2021, țintim o creștere de 20% în 2022. Continuăm investiţiile în cele şase facilităţi de producţie din ţară

Green Future Group, producător de articole premium destinate somnului, estimează că va încheia anul 2022 cu afaceri în creștere cu 20%, la circa 86,5 milioane de lei, după ce în 2020 a avut un vârf de consum, pe fondul pandemiei, iar în 2021 vânzările au scăzut ușor, a declarat pentru Economica.net, Raluca Szanto, manager dezvoltare Green Future Group.
Lidia Neagu - joi, 30 iun. 2022, 22:00
Raluca Szanto, Green Future Group, producător de articole pentru somn: După un vârf de consum în 2020, și o ușoară scădere în 2021, țintim o creștere de 20% în 2022. Continuăm investiţiile în cele şase facilităţi de producţie din ţară

Fondată în 2004, compania produce o linie completă de produse premium destinate somnului: saltele, perne, pilote, protecții saltea și lenjerii de pat. Acestea sunt fabricate în România în șase facilitățile proprii de producție din Timișoara și Urziceni, în timp ce birourile sunt situate în București.

Prin modelul de business, compania deserveşte atât clienţii B2B (HoReCa şi industria de mobilă), cât şi B2C, prin intermediul internetului. Produsele ajung în procent de 70% pe piaţa locală şi 30% la export.

”Segmentul business este cel dominant fiind reprezentat de 70% din vânzările pe care le avem, în ultimii ani modificările nu sunt foarte mari. Am avut un vârf de consum în 2020, iar în 2021 a fost o ușoară scădere. Noi producem sub brandurile proprii produse destinate somnului și canapele.

Mă refer la saltele, pilote, topuri, lenjerii de pat. Ulterior, am adăugat în portofoliu canapele, paturi tapițate și articole pentru copii, cum ar fi bavețele, salteluțe pentru înfășat, țarcuri de joacă. Fabrica de articole pentru copii produce preponderent pentru export, unde suntem prezenți de câțiva ani, dar am decis să intrăm cu aceste articole și pe piața din România și le-am listat pe site-ul nostru și în eMAG Marketplace”, spune Raluca Szanto.

Compania este prezentă în portofoliile marilor producători din piaţă, dar şi în ţări precum: Anglia, Germania, Franţa, Suedia, SUA. Comercializarea se face prin propriile magazine online şi pe eMAG Marketplace.

”Avem astfel mai multe canale de vânzare. Suntem atât distribuitori în piața din România, cât și în alte țări, precum Anglia, Germania, Franța sau Statele Unite ale Americii. Vindem și prin canale proprii, prin mai multe site-uri și magazine online pentru clienții B2C, dar și pe eMAG Marketplace. Prezența pe cât mai multe canale este direct proporțională cu vânzarea și vizibilitatea în piață”, continuă directorul.

De altfel, Green Future Group a fost printre primii parteneri strategici ai eMAG în ceea ce privește produsele pentru acasă. S-au listat pe site-ul celui mai mare retailer online din România în 2014, la invitația din partea departamentului de Marketplace al eMAG.

”Am văzut în eMAG o oportunitate de a continua să ne dezvoltăm afacerea, prin extinderea canalelor de vânzare. Listarea în Marketplace a fost un pas curajos pentru noi, dată fiind reticența pieței din acel moment față de achizitia online de astfel de produse – articole pentru somn, însă am fost plăcut surprinși de evoluția pe care am avut-o de-a lungul anilor. Am înregistrat creșteri de până la 20% YoY”, susține Raluca Szanto. 

Pe lângă creșterea vânzărilor cu 20% anual, directorul de dezvoltare spune că un alt beneficiu din colaborarea cu eMAG a fost creșterea notorietății brandurilor pe care le comercializează, ceea ce a ajutat compania să își mărească portofoliul de clienți atât pentru vânzările B2B, cât și pentru B2C. ”Prezența pe eMAG ne-a ajutat să atragem clienți noi și către site-ul propriu”. 

În prezent, compania are peste 4.500 de produse listate pe eMAG Marketplace, iar în următorii doi ani şi-a propus să ajungă la peste 10.000 de produse active în cât mai multe categorii. Cele mai căutate categorii de produse rămân pernele, pilotele și saltelele indiferent de canalul de vânzare.

”Pe site-ul propriu avem peste 2.000 de produse. Acestea sunt articole produse în fabricile proprii. Pe Marketplace avem însă listate și produse din retail care nu sunt din producția proprie și anume articole de bucătărie, decorațiuni, produse de menaj”.

Campaniile în online, reflectate în creșterea vânzărilor

Pentru a se menține competitivi pe o piață aglomerată, strategia Green Future Group este să fie prezentă cât de mult posibil în mediul digital, pe cât mai multe canale și platforme. De aceea a apelat la campanii plătite în Google Ads, Facebook, Instagram sau YouTube, dar și diverse agregatoare de home&deco sau tool-uri din marketplace-ul eMAG. Scopul acestor campanii este de a genera brand awareness și de a fi acolo unde sunt prezenți și clienții săi, mai ales că marea majoritate a campaniilor sunt de oferte și reduceri.

”Încercăm să identificăm tot timpul nevoile clienților și să le oferim cele mai bune și atractive produse. Într-adevăr, piața a devenit extrem de competitivă și în acest context apelăm și la diversele campanii sau tool-uri pe care platforma eMAG Marketplace le pune la dispoziție pentru a face produsele cât mai vizibile. Folosim frecvent eMAG Ads, pentru că ne ajută să obținem rezultate bune în creșterea vânzărilor. Apelăm la acest tool, de exemplu, în perioadele când volumul vânzărilor este mai scăzut. Din punctul nostru de vedere, este un instrument extrem de util și îl recomandăm tuturor seller-ilor dacă își doresc rezultate bune într-un timp scurt. De asemenea, ne înscriem frecvent și în campaniile comerciale. Nu cred că am ratat până acum vreo campanie, pentru că ne dorim să avem, pentru toate produsele, prețuri bune pentru clienți”, explică reprezentantul Green Future Group.

Pandemia a generat o creștere a vânzărilor, în special în mediul online, însă perturbările lanțurilor de aprovizionare la nivel internațional au creat unele probleme legate de indisponibilitatea stocului de materie primă, dar și de produse finite la furnizori pentru anumite game. Astfel, compania a trebuit să găsească soluții rapid în așa fel încât să nu aibă întârzieri. Materia primă de bază este buretele și materialul textil, pe care le importă atât de la furnizori locali, cât și de la parteneri din țări precum Turcia sau Cehia. 

”În egală măsură, creșterea costului pentru materiile prime, a transportului și a energiei a determinat creșteri ale prețurilor pentru produsele pe care le comercializăm. În acest context, am încercat pe cât posibil să le asimilăm astfel încât clientul final să resimtă cât mai puțin acest impact”, își amintește Raluca Szanto, care a adăugat că a observat diferențe de consum între piața din România și cea din alte state.

”Clienții din piețele externe sunt mult mai exigenți, cu o putere de cumpărare mai mare și achiziționează, de regulă, produse calitative”. 

Cât privește planul de dezvoltare pentru acest an, Raluca Szanto spune că Green Future Group va continua să investească în digitalizare și resursele umane astfel încât să obțină o creștere cu 20% a cifrei de afaceri, față de anul trecut, când a obținut 72 de milioane de lei.

”Succesul unei afaceri presupune investiții permanent în toate departamentele. Acordăm o atenție deosebită digitalizării, dar și echipamentelor și resurselor umane. Vom continua investițiile în toate cele șase facilități de producție din țară pentru a ne îndeplini obiectivele și privim optimiști la creștere de 20% în 2022 față de 2021, când am încheiat cu o cifră de afaceri de 72 de milioane de lei”, a mai declarat Raluca Szanto. 

Te-ar mai putea interesa și
Bogdan Putinică, Microsoft România: Pentru salarii mai mari este nevoie de competențe digitale. Este responsabilitatea Guvernului și a politicienilor să ducă țara înainte
Bogdan Putinică, Microsoft România: Pentru salarii mai mari este nevoie de competențe digitale. Este responsabilitatea ...
Transformarea digitală are un impact pozitiv asupra economiilor, iar un nivel crescut de competențe digitale în rândul cetățenilor este strâns corelat cu salarii mai mari, a declarat Bogdan......
Românii nu au uitat exclusivismul: 15 Ferrari, 15 Rolls-Royce și șapte Aston Martin înmatriculate în primele patru luni din 2024
Românii nu au uitat exclusivismul: 15 Ferrari, 15 Rolls-Royce și șapte Aston Martin înmatriculate în primele patru luni ...
Creșterea prețurilor și tensiunile internaționale nu au afectat apetitul românilor pentru mașini exclusiviste. În ...
Radu Burnete, director patronatul Concordia: Deşi veniturile au crescut, cheltuielile statului au crescut și mai mult
Radu Burnete, director patronatul Concordia: Deşi veniturile au crescut, cheltuielile statului au crescut și mai mult
Deficitul bugetar nu scade, ci creşte, după primul trimestru al acestui an, ceea ce este îngrijorător, în condiţiile ...
Autostrada Bucureștiului A0: Secțiunea dintre DN4 și A2 va fi dată în trafic cel târziu în august – secretar de stat
Autostrada Bucureștiului A0: Secțiunea dintre DN4 și A2 va fi dată în trafic cel târziu în august – secretar ...
Secțiunea de la nodul rutier cu DN4 până la A2 (circa 11 km) din lotul 1 al A0 Sud va fi dată în trafic cel târziu ...