1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Randamentul obligaţiunilor Spaniei a trecut peste pragul psihologic de 7%

Randamentul obligaţiunilor pe zece ani ale Spaniei a urcat puternic joi, după retrogradarea ţării de către Moody's, şi a depăşit pentru prima dată pragul psihologic de 7% care a forţat ţări precum Grecia să ceară ajutor financiar extern.

14 iun, 2012 | Mediafax

Moody's a retrogradat Spania cu trei trepte, la "Baa3", la ultimul nivel din categoria recomandată pentru investiţii, potrivit MarketWatch.

Randamentul obligaţiunilor Spaniei pe zece ani a crescut de la 6,73% miercuri la 7,01% (12:00 ora României), stabilind un nou record de la intrarea ţării în zona euro.

"Pieţele financiare ne spun că nu sunt convinse de planul pentru bănci, iar următorul pas este că statul va trebui să cedeze, să capituleze şi să ceară un împrumut pentru guvern. Pare destul de probabilă această evoluţie şi cred că se extinde, chiar în aceste momente, de la Spania la Italia", a declarat James Stewart, analist la firma de cercetare AX amrkets, pentru Bloomberg.

Guvernul Spaniei a cerut la sfârşitul săptămânii trecute un ajutor de până la 100 de miliarde de euro pentru recapitalizarea sistemului bancar.

Obligaţiunile Italiei au avansat cu 0,13 puncte, la 6,34%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO