Range Rover Sport a ajuns la a treia generație – VIDEO

Range Rover Sport a fost lansat în cadrul unui eveniment care a implicat urcarea spectaculoasă a unui puternic torent de apă.
Ion Dobreanu - mie, 11 mai 2022, 17:18
Range Rover Sport a ajuns la a treia generație - VIDEO

Cea de-a treia generație a SUV-ului performant de lux Land Rover este cea mai avansată din punct de vedere tehnologic și performantă de până acum. Aceasta îmbină prezența impunătoare pe carosabil cu manevrabilitatea instinctivă, prin intermediul unui performant mix de tehnologii la nivel de șasiu.

Pentru a atrage și mai mult atenția publicului, în cadrul evenimentului exclusiv de lansare, găzduit de centrul de proiectare Jaguar Land Rover din Gaydon, Marea Britanie, a fost prezentată în premieră urcarea cu succes a unui torent de apă de pe barajul Karahnjukar din Islanda, cu un debit de 750 tone pe minut.

Jessica Hawkins, pilot-cascador în seria James Bond, s-a aflat la volan, demonstrând aderența, tracțiunea, performanța și echilibrul noului Range Rover Sport și bifând astfel o nouă bornă în seria de provocări depășite de SUV-ul de lux Land Rover.

Urcarea-record a vârfului Pikes Peak din America de Nord, prima traversare oficială a deșertului „Empty Quarter” din peninsula Arabică și o primă ascensiune a celor 999 de trepte către Poarta Raiului din China sunt câteva dintre recordurile doborâte de modelul Range Rover Sport de-a lungul anilor.

Urcarea barajului a fost obstacolul final al traseului, de la baza văii până la vârf, care cuprindea o albie inundată, tuneluri lungi si abrupte si peretele deversorului cu un grad de înclinare de 40 grade. Ultima porțiune de 294 metri, cu apa curgând în cascadă pe o distanță de 90 metri, a oferit oportunitatea celui mai bun test al tracțiunii și al încrederii pilotului.

Noul Range Rover Sport are la bază tehnologia avansată MLA-Flex, care reprezintă fundamentul dinamicii superioare și a rafinamentului acestui model.

Noul motor V8 Twin Turbo de 530 CP oferă performanțele unui model sport, atingând 100 km/h în doar 4,5 secunde cu funcția Dynamic Launch activată. De asemenea, clienții pot alege si motoarele mild-hybrid Ingenium, puternice și eficiente, pe benzină sau diesel. Modelul cu propulsie complet electrică va fi disponibil începând cu 2024, pe măsură ce Land Rover își continuă călătoria spre electrificare.

Proporțiile considerabile accentuează designul emoțional al modelului Range Rover Sport, cu o suprafață netedă, o siluetă dinamică și un profil instantaneu recognoscibil, evidențiat de formele robuste, lăsând imediat impresia că este pregătit de drum.

Un mix dinamic de funcții și instrumente asigură o captivantă și dinamică experiență de condus. Totodată, o suită de tehnologii guvernate de sistemul de control integrat al șasiului (Integrated Chassis Control) Land Rover funcționează în armonie pentru a oferi răspunsuri instinctive și agilitate: noul Stormer Handling Pack, care include funcția Dynamic Response Pro, direcție integrală (All-Wheel Steering), un diferențial activ electronic cu Torque Vectoring by Braking și programe configurabile, precum și suspensie pneumatică dinamică, disponibilă pe toate versiunile noului Range Rover Sport.

Sistemul premiat de infotainment Pivi Pro dispune de un ecran tactil de 13,1 inchi de înaltă rezoluție, poziționat în centrul tabloului de bord futurist. Controlând totul, de la navigație până la setările media și setările autoturismului, sistemul învață obiceiurile utilizatorului și personalizează în mod inteligent experiența de bord, devenind un asistent personal cu adevărat intuitiv.

Funcția Adaptive Off-Road Cruise Control își face debutul pe noul Range Rover Sport și contribuie la navigarea terenurilor dificile, menținând un progres constant în funcție de condițiile solului. Șoferii pot selecta una dintre cele patru setări de confort, iar sistemul ajustează în mod inteligent viteza de rulare, permițând șoferului să se concentreze pe manevrarea autovehiculului.

Noul Range Rover Sport, deja disponibil pentru comenzi, va fi produs exclusiv în uzina Solihull din Marea Britanie.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...