1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

Rangu, ASF: Verificăm posibilitatea încheierii constatului amiabil pe telefon. Este necesară modificarea Normei RCA

După cum ne-a declarat Călin Rangu, director ASF, în cadrul Insurtech se analizează posibilitatea ca procedura de încheiere a constatului amiabil să fie realizată, pe baza unei aplicaţii, şi pe telefonul mobil, pe baza unui proiect lansat de unul din membrii InsurTech HUB (www.insurtech-hub.asfromania.ro). Rangu a precizat că urmează ca direcţia de reglementare din ASF să analizeze această cerinţă, dar că este necesară modificarea Normei RCA. Autoritatea lucrează oricum la modificarea acestei norme.

Călin Rangu, directorul Direcției Supraveghere și Control Intermediari, Conduită și Scheme de Garantare în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), ne-a explicat că există o societate care ar putea introduce semnarea constatului amiabil auto online, cu ajutorul telefonului mobil, ceea ce ar fluidiza şi mai mult procedura de constatare a daunelor auto simple.

„Pentru acest lucru este necesară însă modificarea Normei RCA, în sensul introducerii posibilităţii introducerii procedurii de constatare amabilă realizată în mediul online. Dealtfel, grupul FinTech, creat pentru a asigura support în dezvoltarea controlată a inovațiilor tehnologice în slujba consumatorilor, cu asigurarea stabilității pieței, urmează a analiza posibilitatea încheierii acestei proceduri cu ajutorul telefonului mobil. La nivel european există implementată o astfel de aplicaţie", a declarat Călin Rangu, precizând că la nivelul grupului se cunoaște foarte bine cum este utilizată această procedură digitală în Franţa, pe baza unei inițiative la nivel european. Unul din scopurile grupului este de a analiza barierele legislative care limitează utilizarea tehnologiilor digitale

Constantul amiabil este un formular tip care se completează în cazul unui accident în care au fost implicate doar două vehicule şi din care au rezultat doar pagube materiale. Scopul realizării procedurii "constat amiabil" este obţinerea de informaţii privind imprejurările producerii accidentului, şi nu stabilirea pe loc a vinovăţiei, acest lucru fiind lăsat în sarcina asigurătorilor RCA ai vehiculelor implicate în accident.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO