Raport ICEEfest 2013: 1.732 de participanti inregistrati, topul speakerilor si alte cifre „interne”

ICEEfest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – eveniment care a avut loc la Bucuresti intre 6 si 9 iunie 2013 (conferintele in 6 si 7 iunie, expozitia pana in 9 iunie) si-a anuntat azi – la exact 3 saptamani de la eveniment - cifrele oficiale precum si rezultatele sondajului realizat in randul participantilor.
Economica.net - joi, 27 iun. 2013, 09:16
Raport ICEEfest 2013: 1.732 de participanti inregistrati, topul speakerilor si alte cifre

“Cred ca e timpul sa oferim un exemplu de transparenta: nu oferim estimari vagi de participare si stereotipuri de PR, ci un numar exact provenit mai ales din surse externe privind numarul celor care au fost la festival, precum si alte date si cifre catalogate, de regula, drept ”, explica Dragos Stanca, directorul Thinkdigital Romania, organizator ICEEfest.

DATE DESPRE PARTICIPANTI

Astfel, dupa cum se poate vedea si pe site-ul companiei de ticketing –  http://www.amiando.com/ICEEfest.html – 1.732 de persoane au fost inregistrate la conferintele si evenimentele din cadrul festivalului.

In plus, au fost eliberate 164 de acreditari de presa iar, in weekendul care a urmat, conform oficialilor Grand Cinema Digiplex peste 8.500 de persoane au vizitat cinematograful si, implicit, au avut acces la standurile de prezentare din cadrul expozitiei ICEEfest.

Aproape 94% dintre cei care au raspuns la chestionarul trimis dupa eveniment au spus ca vor reveni la ICEEfest.

 

 
Cele mai populare surse de informare despre ICEEfest au fost site-urile de stiri, Facebook si prietenii si cunostintele.

 

Pozitia in companie a participantilor la ICEEfest e reflectata grafic mai jos:

 

 
TOPUL SPEAKERILOR

Evenimentele din cadrul festivalului au adunat peste 80 de ore de inregistrari video. Iar numarul de speakeri si invitati a fost 95, in cele doua zile.

In ceea ce priveste top 30 al celor mai apreciati speakeri (calculat dupa procentul celor care i-au catalogat in chestionar cu calificativul “foarte bun” si “bun”, dupa ce i-au si urmarit), acesta arata astfel:

1. Jeff Leach, actor & comediant
2. Tom Eslinger, Worldwide Digital Creative Director, Saatchi & Saatchi
3. Enon Landenberg, VP Commercial Marketing, SpaceIL
4. Gilad Coppersmith, SVP Digital & Innovation Catalyst World Markets, Mediabrands Worldwide
5. Andrzej Moyseowicz, Innovation Partner & Founder, Freemavens
6. Weronika Sobolak, Client Partner Global Marketing Solutions, Facebook
7. Colin Delany, founder, ePolitics.com
8. Maciej Sojka – Head of Content Partnership for CEE, Youtube
9. Martin Talks, President Digital, Draftfcb UK
10. Kai Turner, Co-Founder, Brands on Vine
11. Serhad Bolukcu, CEE Market Manager, Facebook
12. Gideon Amichay, CEO & Founder, No, No, No, No, No, Yes
13. Branislav Vujovic, Founder and President, New Frontier Group
14. Geoffrey Hantson, Executive Creative Director, Duval Guillaume Modem
15. Bogdana Butnar, Industry Manager, Google
16. Béla E. Papp, Advertising & Online CEE Director, Microsoft | Skype
17. Dirk Singer, Founder, Rabbit
18. Rupert Slade, Head of Central & Eastern Europe, PHD International
19. Dan Bulucea, Country Manager, Google
20.Tomasz Czudowski, New Products & Solutions Lead for CEE, Google | Youtube
21. Steve Vranakis, Executive Creative Director EMEA, Google Creative Lab
22. Kimon Zorbas, CEO, IAB Europe
23. Ellie McHugh, Global Channel Manager, Digital Marketing Institute
24. Tej Rekhi, International Innovation Strategist, DG MediaMind
25. Lars Samuelsen, Digital Strategy Director EMEA, Grey Group
26. Chris Clarke, Chief Creative Officer, Lbi
27. Matt Peters, Founder, Pandemic Labs
28. Clément Cezard, Chief Business Development Officer, Deezer
29. Carsten van Husen, CEO, Gameforge
30. Nick Hugh, Vicepresident and Head of Display Solutions EMEA, Yahoo!

De mentionat ca toti cei din top 30 au obtinut procente de minim 75% “bun” + “foarte bun” din totalul celor care le-au urmarit prezentarile, semn ca nivelul general al celor care au sustinut prezentari a fost apreciat.

ACOPERIREA MEDIA

In ceea ce priveste acoperirea media, editia 2013 a fost reflectata prin stiri difuzate la TV [ProTV, Realitatea TV, Romania TV, Antena 3, TVR, B1 TV si altele], radio [KISS FM, Radio Guerrilla, ProFM si altele] dar si print [Ziarul Financiar, Adevarul, Business Magazin si multe publicatii locale].

In ceea ce priveste partea de online, Google a inregistrat deja peste 320.000 de mentiuni ale brandului ICEEfest  [nume lansat public doar in mai anul trecut].

Peste 60 de bloguri au publicat informatii legate de evenimentul din acest an iar numarul articolelor de pe site-urile de stiri romanesti care au facut referire la eveniment depaseste 500, conform serviciului Mediafax Monitorizare. La care se adauga, potrivit aceleiasi surse, aproape o mie de mentiuni pe Twitter plus Facebook.

In cele 7 saptamani de mediatizare, aproape 110.000 de vizitatori unici au ajuns pe site-ul www.iceefest.com – conform Google Analytics. Ziua cu cel mai mare trafic a fost 3 iunie, cand 5.782 de unici au vizitat site-ul evenimentului.

Iată datele:

O informatie care nu putea lipsi dintr-un raport serios: la petrecerea de la Casa Vernescu, cei peste 450 de participanti au consumat 1.130 de beri Heineken iar organizatorii isi propun sa (cel putin) dubleze acest numar la editia din 2014.

Festivalul de anul acesta a fost organizat de Thinkdigital în parteneriat cu Orange şi cu sprijinul Microsoft – prin Internet Explorer 10 şi Windows 8. In curand, prezentarile si inregistrarile celor mai interesante sesiuni vor fi disponibile online, gratuit pentru participanti si contra cost pentru cei care nu au reusit sa ajunga la editia 2013. Pana atunci… „CEE you” in 2014! 😉

Te-ar mai putea interesa și
Companiile chineze au detronat Microsoft și IBM și domină Topul companiilor cu cele mai multe patente pentru inteligență artificială
Companiile chineze au detronat Microsoft și IBM și domină Topul companiilor cu cele mai multe patente pentru inteligență ...
În ultimii doi ani, companiile chineze au înregistrat o creștere rapidă a numărului de brevete depuse pentru produse de inteligență artificială. Companiile care dețin cele mai active familii......
Cât ne-a costat gripa porcină anul trecut. ANSVSA nu a mai comunicat beneficiarii și nici numărul animalelor sacrificate
Cât ne-a costat gripa porcină anul trecut. ANSVSA nu a mai comunicat beneficiarii și nici numărul animalelor sacrificate
Anul trecut, costurile statului român cu pesta porcină s-au cifrat la peste 135,4 milioane de lei, numai dacă luăm în ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: Electrificarea liniei ar putea include peste 2.500 mp de panouri fotovoltaice
Calea ferată Constanța – Mangalia: Electrificarea liniei ar putea include peste 2.500 mp de panouri fotovoltaice
Peste 26 kilometri din cei 43 de kilometri ai liniei de cale ferată Constanța - Mangalia vor reprezenta linie dublă la ...
An dificil pentru bănci. Românii nu mai fac credite, dar nici depozitele nu sunt pe val. Ce spune șeful OTP Bank despre despre  ROBOR,IRCC și credite restante?
An dificil pentru bănci. Românii nu mai fac credite, dar nici depozitele nu sunt pe val. Ce spune șeful OTP Bank despre ...
Scăderea apetitului pentru creditare, tendință care a debutat încă de anul trecut, inflația care îi îndepărtează ...