Rareş Bogdan, avizat favorabil ca director interimar al TVR de Comisiile de cultură din Parlament

Realizatorul de televiziune Rareş Bogdan a fost avizat favorabil în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), marţi, de Comisiile de cultură din Parlament.
Economica.net - mar, 17 dec. 2013, 12:52
Rareş Bogdan, avizat favorabil ca director interimar al TVR de Comisiile de cultură din Parlament

Rareş Bogdan a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat, cu 15 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” (Theodor Paleologu) şi 5 abţineri.

Rareş Bogdan a fost singurul candidat audiat pentru funcţia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru această funcţie de PNL.

Avizul favorabil dat de deputaţii şi senatorii din Comisiile de cultură ale Parlamentului reprezintă primul pas pentru numirea în funcţia de director general interimar al SRTv a lui Rareş Bogdan.

Numirea directorului general interimar al TVR poate fi făcută doar în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Plenul Parlamentului urmează să ia în discuţie în şedinţa de marţi, care a fost convocată de la ora 16.00, avizul favorabil ca Rareş Bogdan să fie numit în funcţia de director general interimar al TVR.

Surse politice au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că PSD îl va susţine la şefia TVR pe Valentin Nicolau în Comisiile de Cultură.

Însă preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, la finalul reuniunii grupului senatorilor PSD, că partidul pe care îl conduce nu va face o propunere pentru şefia TVR, afirmând că aşteaptă propunerea din partea PNL.

Liderul PSD a admis, totuşi, că la nivelul partidului s-a discutat despre varianta propunerii lui Nicolau.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat însă, marţi, că formaţiunea sa îl propune pe Rareş Bogdan pentru preluarea conducerii interimare a televiziunii publice.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice, Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Pe de altă parte, numirea directorului general interimar al SRTv reprezintă un prim pas în direcţia numirii unui nou Consiliu de Administraţie al TVR, care trebuie făcută tot de Parlament.

Te-ar mai putea interesa și
Dyson duce experiența audio la un alt nivel prin lansarea noilor căști, Dyson OnTrac (P)
Dyson duce experiența audio la un alt nivel prin lansarea noilor căști, Dyson OnTrac (P)
Dyson lansează primele sale căști de înaltă fidelitate, exclusiv audio: căștile Dyson OnTrac. Oferind cea mai bună anulare a zgomotului din clasa lor, aceste căști oferă până la 55 de......
Anunț important de la PPC (fosta Enel) în aceste zile caniculare
Anunț important de la PPC (fosta Enel) în aceste zile caniculare
Un număr de 47 de magazine ale PPC Energie și PPC Energie Muntenia din București și mai multe orașe ale țării au deschis ...
Meta negociază preluarea a unui pachet de 5% din acțiunile producătorului de ochelari Ray-Ban
Meta negociază preluarea a unui pachet de 5% din acțiunile producătorului de ochelari Ray-Ban
Gigantul social media Meta Platforms poartă discuţii pentru preluarea unei participaţii de aproximativ 5% la EssilorLuxottica, ...
Companiile Rețele Electrice obțin credite de 1 miliard de lei de la un consorțiu de bănci condus de BERD, pentru a finanța programele de investiții
Companiile Rețele Electrice obțin credite de 1 miliard de lei de la un consorțiu de bănci condus de BERD, pentru a finanța ...
Companiile Rețele Electrice, parte a Grupului PPC, au semnat astăzi contracte de creditare în valoare de un miliard de ...