Rareş Bogdan: În acest moment, PNL şi PSD au decis posibilitatea de a merge singuri în alegerile din Bucureşti

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi, că, în acest moment, PNL şi PSD au decis posibilitatea de a merge singuri în alegerile locale din Bucureşti, menţionând că, în această situaţie, Sebastian Burduja poate fi o opţiune extrem de serioasă.
AGERPRES - mar, 12 mart. 2024, 12:48
Rareş Bogdan: În acest moment, PNL şi PSD au decis posibilitatea de a merge singuri în alegerile din Bucureşti

„Există candidaţi testaţi care nu au obţinut atât pe cât credeam noi, cert este că, în acest moment, partidele au decis posibilitatea de a merge singuri în aceste alegeri pe Bucureşti, posibilitatea 95%”, a afirmat Rareş Bogdan, la sediul PNL, scrie Agerpres.

El a spus că pentru PNL opţiunea extrem de serioasă este Sebastian Burduja.

„Ne vom pune în spatele lui Sebastian Burduja şi îl vom împinge până spre 26 – 27 la sută şi vom câştiga”, a adăugat Bogdan.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să-l susţină pe Sebastian Burduja, Rareş Bogdan a spus: „Nu sunt lider al PSD”.

Întrebat cine are cele mai mari şanse să câştige dintre Nicuşor Dan, Gabriel Firea, Cristian Popescu Piedone şi Sebastian Burduja, prim-vicepreşedintele PNL a spus: „Cine îşi face mai bine campanie, cine are cel mai puţin grad de hate, cine reuşeşte să mobilizeze bazinele electorale ale propriului partid şi cine reuşeşte să vină cu un proiect pentru Bucureşti”.

„În momentul în care vor fi toţi patru candidaţi – Piedone, Firea, Burduja – alegerile vor fi câştigate cu 26 – 28 la sută de candidatul care va reuşi să ducă cea mai deşteaptă campanie şi care va avea cea mai mare susţinere din spate. Eu cred că, în urma administraţiilor de succes ale lui Boloja, Boc, Flutur, Ion Dumitrel, marilor noştri primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene, cu încrederea cu care se bucură în Bucureşti Rareş Bodgan, Nicolae Ciucă, Dan Motreanu şi Lucian Bode şi cu organizarea PNL, Sebastian Burduja poate fi o o posibilitate, o opţiune extrem de serioasă. Cert este că în momentul acela bătălia va fi în patru până în ultimul moment”, a spus Rareş Bogdan.

El a explicat rezultatele sondajelor făcute.

„Avem nişte bazine foarte bine conturate: un bazin al PNL de 23- 24 %, un bazin al PSD în jur de 30%, am văzut un bazin al USR în jurul lui Nicuşor Dan în jurul a 28 – 29% la Bucureşti, de fapt nu al USR, ci al lui Nicuşor, la USR este mult mai jos şi, de asemenea, o apariţie surpriză pe scenă, un meteorit, domnul Popescu Piedone, care are peste 30%, pentru că a furat puţin startul, s-a anunţat candidat, s-a victimizat, deci are peste 30 la sută”, a spus Rareş Bogdan.

El a adăugat că, în acest moment, din cercetările sociologice rezultă că „o parte din electoratul PNL, deci 24%, este îndreptat spre opţiunea Nicuşor Dan, iar viitorul candidat comun trebuie să recupereze, să obţină integral electoratul PNL să poată ajunge la 23-24%, şi, apoi, să rupă din electoratul Dreptei Unite, electoratul lui Nicuşor Dan”.

„Interesant este că, în cazul unei candidaturi a doamnei Firea, de exemplu, electoratul liberal se mută într-o proporţie destul de mare spre Nicuşor Dan, 5 – 6 votanţi din 10 se duc spre Nicuşor Dan, iar doamna Firea candidat ar lua de la bazinul PNL destul de puţin. Şi chestiunea se întâmplă, interesant, şi în cazul în care este un candidat PNL. Bazinul PSD, care este un bazin mai mare la Bucureşti, nu este atât de disciplinat pe cât au crezut colegii din PSD, e un electorat care se mută într-o proporţie destul de mare către Popescu Piedone, adică 5 din 10 votanţi se duc spre Popescu Piedone rapid, abia 4 se duc spre candidatul PNL şi unul spre Nicuşor Dan”, a mai explicat Rareş Bogdan.

El a adăugat că deocamdată nu a văzut analizele în cazul sectoarelor, menţionând că există patru primari foarte bine conturaţi, cu încredere de peste 50%.

„În Bucureşti există patru primari foarte bine conturaţi, cu încredere de peste 50%, vorbim de Băluţă, Negoiţă, Ciucu şi Piedone. În măsura în care cele 4 sectoare, cei patru ar muta şi ar reuşi să convingă votanţii de sector să îndrepte votul spre un candidat comun, atunci lucrurile s-ar stabiliza şi ar fi extrem de interesante”, a mai apreciat Rareş Bogdan.

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...