Rareş Bogdan îşi retrage candidatura de la şefia TVR, după ce în Parlament nu a putut fi validat

Rareş Bogdan, propus de PNL pentru poziţia de preşedinte director general interimar al TVR, a anunţat marţi că îşi retrage candidatura pentru această poziţie, după ce în plenul celor două Camere ale Parlamentului nu au întrunit voturile necesare pentru a fi validat.
Economica.net - mar, 17 dec. 2013, 15:37
Rareş Bogdan îşi retrage candidatura de la şefia TVR, după ce în Parlament nu a putut fi validat

„A fost războiul politic dintre PNL şi PSD. Dacă cei de la PSD aşa consideră… Eu vă pot spune acum că nu voi veni pe 30 (decembrie – n.r.) , nu mă interesează să mă tot plimb la Parlament (…) Am treabă, nu vin pe 30, am terminat”, a afirmat Rareş Bogdan.

El a fost întrebat dacă îşi retrage candidatura pentru şefia TVR.

„Absolut, e o bătaie de joc. Deci, parlamentarii României au dovedit încă o dată, cei din PSD şi din PDL au făcut o alianţă, o coaliţie ad-hoc, nu mă aşteptam de la UDMR, le mulţumesc celor trei care au votat pentru mine”, a mai precizat Bogdan.

El i-a mulţumit lui Gabriel Oprea şi UNPR, parlamentarilor PPDD şi PNL, care i-ar fi acordat votul în plenul Parlamentului.

Rareş Bogdan a mai afirmat că a vorbit cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, după votul din Parlament şi acesta „era negru, era supărat, a considerat că Victor Ponta nu a respectat înţelegerea”.

El a afirmat că a avut o discuţie şi cu premierul Victor Ponta, care i-a spus că „România merge înainte”.

Votul exprimat în privinţa desemnării lui Rareş Bogdan ca preşedinte director general interimar al TVR a fost anunţat în plenul Parlamentului.

Senatorul Mario Oprea a citit procesul-verbal, precizând că, din totalul celor 580 de membri ai celor două Camere, şi-au exprimat votul 176 senatori şi deputaţi, din care 174 au votat „pentru”, iar doi „împotrivă”, astfel că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi (291) pentru validarea lui Rareş Bogdan.

Surse parlamentare au precizat anterior că validarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL în funcţia de preşedinte director general interimar al TVR, a fost respinsă de Parlament, pentru că nu a fost cvorum.

Pentru a se întruni cvorumul, era necesar ca minimum 291 de parlamentari să voteze.

Parlamentarii PDL s-au retras din sală înaintea votului.

De asemenea, din partea PSD au fost prezenţi doar liderii de grup şi alţi câţiva parlamentari.

Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu au fost primii care au votat, deoarece au plecat apoi la Cotroceni.

Surse parlamentare au precizat pentru MEDIAFAX că parlamentarii PSD au primit dispoziţie să nu vină la plenul reunit.

Realizatorul de televiziune Rareş Bogdan a fost avizat favorabil în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), marţi, de Comisiile de cultură din Parlament.

Rareş Bogdan a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat, cu 15 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” (Theodor Paleologu) şi 5 abţineri.

Rareş Bogdan a fost singurul candidat audiat pentru funcţia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru această funcţie de PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că are reţineri faţă de propunerea ca Rareş Bogdan să preia funcţia de preşedinte director general al TVR, el arătând că preocuparea sa este ca TVR să devină un serviciu dorit de români, dar care să cheltuie mai puţin în această perioadă dificilă.

Te-ar mai putea interesa și
Constructorul auto chinez Zeekr ia în calcul să fabrice mașini în Europa, pentru a evita astfel taxele vamale
Constructorul auto chinez Zeekr ia în calcul să fabrice mașini în Europa, pentru a evita astfel taxele vamale
Producătorul de automobile electrice Zeekr analizează posibilitatea de a produce vehicule la uzinele europene care au legătura cu firma mamă, conglomeratul chinez Geely, în ideea de a evita......
Curtea Internaţională de Justiţie declară ilegale coloniile evreiești înființate în teritoriile palestiniene ocupate de Israel după 1967
Curtea Internaţională de Justiţie declară ilegale coloniile evreiești înființate în teritoriile palestiniene ocupate ...
Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cea mai înaltă instanţă a ONU, a calificat vineri drept "ilegale"coloniile ...
Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată automat de la Sistemul Energetic Național, din cauza unei defecțiuni
Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată automat de la Sistemul Energetic Național, din cauza unei defecțiuni
S.N. Nuclearelectrica S.A. anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național ...
Comenziile de aparate de aer condiționat s-au dublat în primele șase luni din an față de aceeași perioadă din 2023 – eMAG
Comenziile de aparate de aer condiționat s-au dublat în primele șase luni din an față de aceeași perioadă din 2023 ...
Comenzile de aparate de aer condiţionat au crescut de peste două ori în prima jumătate a anului faţă de aceeaşi perioadă ...