RĂZBOI în regatul SONY: PS3 vs PS4 VIDEO

La mai puțin de două luni de la lansarea de la lansarea PS4, ne punem problema dacă merită să ne cumpărăm PS4, cea mai puternică, mai recentă și mai bine dotată consolă de la Sony, dar pentru care nu găsim jocuri în momentul acesta, sau PS3, adică generația precedentă, dotată cu tehnologie mai veche, dar care însă dispune de zeci de titluri premium.
Economica.net - mar, 18 mart. 2014, 12:45

Din punct de vedere mediatic, lupta dintre PS4 si Xbox ONE s-a terminat cu victoria zdrobitoare a celor de la SONY, Microsoft fiind lăsat în off-side de gigantul japonez. Cu toate acestea, Sony trebuie să-și trateze rănile, pentru că PS4 arată din ce în ce mai mult ca un samurai fără sabie, față de PS3.

Diferența dintre PS3 ți PS4 arată ca diferența dintre Windows 7 și Windows 8. Este evidentă intenția de a avea o interfață bling-bling pe noua consolă, renunțându-se la aspectul spartan al versiunii de dinainte. Efortul de integrare a serviciilor oferite de PlayStation Network în rețele de socializare, nu contracarează de loc lipsa jocurilor. În vreme ce pentru PS3 iți ia câteva zile să decizi ce joc ai vrea să joci dintre zecile de titluri, PS4 se laudă cu câteva titluri jucabile, Warframe, Outlast, Assasin’s Creed 4 sau Battlefield 4.

Desigur, până la sfarsitul anului, vor aparea alte 8-10 jocuri next-gen de top, însă o parte dintre ele vor avea și versiuni de PS3.

Grafica de pe PS4 este senzațională, însă PS3 se ține încă foarte bine la acest capitol, diferența nefiind un argument în achiziționarea unei console PS4 în locul unei console PS3.

Gamepad-ul noii console însă, este de nota 20, diferența de design și ergonomie fiind clar un salt mare înainte.

Configurația hardware include un procesor foarte puternic AMD octo-core și 8 GB RAM DDR5, ceea ce face posibilă comparația între experiența de joc de pe PC și cea de pe consolă,grafica fiind identică. Cea mai distractivă optiune introdusă este de departe butonul de share de pe gamepad, cu ajutorul căruia poti da share instant pe facebook la ultimele minute din jocul pe care tocmai l-ai jucat via PSNetwork,în cazul în care jocul oferă această opțiune (vezi OUTLAST).

Trăgând linie, PS4 este o consolă next-gen concepută pentru gamerii autentici, fani playstation. Cu toate acestea, suntem convinși că va atrage mulți fani din tabăra adversă, mai ales spre sfârșitul anului, când se va înmulți colecția titluri premium disponibile.

Concluzia este că s-au băgat bani prea mulți în interfață și servicii, în detrimentul jocurilor. Deocamdată noi dăm nota 10 pentru PS3, care tim de 6 ani ne-a ținut lipiți de ecranul televizorului si un 8 de încurajare pentru PS4, și asta pentru că ne cumpărăm console ca să ne jucăm, nu ca să dăm share pe facebook folosind butonul de pe gamepad.

Consola PlayStation 4 ne-a fost pusă la dispoziţie pentru testare de către magazinul online evoMAG.

Te-ar mai putea interesa și
Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel
Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel
Secretarul de stat american Antony Blinken a negat luni că Statele Unite folosesc un dublu standard la aplicarea legislaţiei în cazul acuzaţiilor de încălcare a drepturilor omului de către......
Rusia avertizează Europa că are un răspuns pregătit dacă activele îi vor fi confiscate pentru a sprijini Ucraina
Rusia avertizează Europa că are un răspuns pregătit dacă activele îi vor fi confiscate pentru a sprijini Ucraina
O aliată a preşedintelui Vladimir Putin a avertizat marţi Europa că a întocmit deja legislaţie pentru a răspunde dacă ...
APCE cere eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori
APCE cere eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori
Asociaţia Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie (APCE) solicită eliminarea obligativităţii instalării celui ...
Eleco din Marea Britanie a preluat Vertical Digital și Sons of Coding, companii românești de dezvoltare software
Eleco din Marea Britanie a preluat Vertical Digital și Sons of Coding, companii românești de dezvoltare software
Eleco, furnizor specializat de software listat pe piața Alternative Investment Market a London Stock Exchange, preia Vertical ...