1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Companii

Război între transportatorii aerieni low-cost. Ryanair și Wizz Air se află în conflict deschis pe piața ungurească

Compania Ryanair a anunțat vineri prin intermediul unui comunicat că va contesta decizia unei tribunal maghiar, luată la solicitarea transportatorului rival Wizz Air, de a bloca activitatea din Ungaria a firmei Buzz, care este o subsidiară a transportatorului aerian irlandez, folosind propria marcă Buzz pe piață ungurească.

03 iul, 2020 | ECONOMICA.net

În ultimii 17 ani, brandul Buzz s-a aflat în portofoliul Ryanair Group și în momentul de față este una dintre cele mai importante companii aeriene poloneze și este pe cale să câștige lupta pe piața de transport aerian low-cost cu mai scumpă companie Wizz Air, se specifică în comunicatul Ryanair.

Măsură disperată luată de Wizz Air de a duce acest caz în justiția maghiară în încercarea de a bloca Buzz să-și folosească brandul vechi de 17 ani pe piață ungureasca arată că Wizz Air nu poate să fie competitiv în privința prețurilor și a serviciilor cu subsidiară Ryanair, mai precizează compania irlandeză.

"Datorită combinației imbatabile de prețuri mici și servicii de calitate oferită de Buzz, această este pe cale să devină cea mai importantă companie aeriană din Polonia. Este clar motivul pentru care Wizz Air este îngrozită de competiția cu Buzz și acesta este motivul pentru care încearcă să blocheze folosirea de către Buzz a propriului nume în Ungaria, unde Wizz își reduce capacitățile de operare. Ar trebui să nu mai piardă timpul cu avocați și să-și concentreze energia pe reducerea prețurilor până la nivelul rivalului lor Buzz. Ne propunem să răsturnăm această decizie stupidă la apel și ne vom concentra pe extinderea  Buzz în Ungaria, la cel mai mic preț, (...) chiar dacă Wizz își reduce cursele și capacitățile din Budapesta. Sunt unii care pot să concureze și alții care nu pot, cum este Wizz, și care caută în justiție măsuri de protecție", a declarat Michael O'Leary, CEO al grupului Ryanair.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO