Războiul Apple vs. Samsung: Americanii au pierdut un proces în Japonia

Apple a pierdut un proces cu Samsung Electronics în Japonia privind un patent pentru o tehnologie de sincronizare a conţinutului media de pe smartphone-uri şi tablete cu servicii de stocare online.
Economica.net - vin, 31 aug. 2012, 09:54
Războiul Apple vs. Samsung: Americanii au pierdut un proces în Japonia

O instanţă din Tokyo a cerut Apple să plătească cheltuielile de judecată după ce a hotărât că telefoanele şi tabletele Samsung nu încalcă patentul adus în discuţie de Apple, potrivit Bloomberg. Compania americană a cerut, în acest caz, despăgubiri de 100 milioane yeni (1,3 milioane de dolari).

Apple şi Samsung se judecă în 30 de procese pe 4 continente privind patente pentru tehnologii folosite în construcţia, designul şi interfaţa smartphone-urilor şi tabletelor PC. Între cele două companii a luat naştere o rivalitate dură pe piaţa telefoanelor „deştepte”, dominată de produsele Samsung şi de iPhone, în timp ce compania sud-coreeană rămâne unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente electronice pentru Apple, în principal chip-uri de memorie şi microprocesoare, în baza unor contracte de mai multe miliarde de dolari.

Apple a câştigat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o instanţă federală din California, unul dintre cele mai urmărite procese împotriva Samsung. Juriul a hotărât că mai multe produse ale companiei sud-coreene încalcă şase brevete ale Apple în zona designului şi interfeţei şi a cerut Samsung să plătească daune de 1,05 miliarde dolari.

Tot săptămâna trecută, un tribunal din Coreea de Sud a decis că Apple şi Samsung şi-au încălcat reciproc brevetele de invenţie pentru diverse tehnologii. Instanţa a cerut Apple să înceteze comercializarea iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 şi iPad 2 în Coreea de Sud, în timp ce Samsung trebuie să scoată de pe piaţă 12 produse, inclusiv Galaxy S, Galaxy S II şi Galaxy Tab. În plus, Apple trebuie să plătească Samsung daune de 40 milioane woni (35.000 dolari), iar compania sud-coreeană are de onorat despăgubiri de 25 milioane woni. Cele mai recente produse ale celor două companii nu sunt afectate de decizie.

În SUA, Apple încearcă să obţină interzicerea mai multor produse Samsung de pe piaţă, în baza verdictului obţinut săptămâna trecută. Produsele de ultimă generaţie nu vor fi afectate nici în acest caz.

Vezi Lista telefoanelor Samsung pe care Apple vrea să le interzică în SUA

În Australia, Apple a obţinut anul trecut o interdicţie preliminară pentru comercializarea tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1, care a fost răsturnată în decembrie de compania sud-coreeană la curtea de apel. În luna iulie a început să se judece un nou proces în care cele două companii se acuză reciproc.

Samsung s-a menţinut în trimestrul al doilea pe poziţia de lider al pieţei smartphone-urilor după vânzări, cu o cotă de 35%, potrivit estimărilor Strategy Analytics. Apple s-a plasat pe locul al doilea, cu o cotă de 18%.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...