1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Războiul comercial: Negociatorii americani merg la Beijing săptămâna viitoare

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, şi reprezentantul special pentru Comerţ (USTR), Robert Lighthizer, care desfăşoară negocierile pentru SUA, se vor afla la Beijing pentru discuţii care vor începe la 30 aprilie, potrivit comunicatului.

24 apr, 2019 | Agerpres

Ulterior, vicepremierul chinez Liu He, negociator-şef pentru ţara sa, se va deplasa în fruntea unei delegaţii a Beijingului la Washington pentru continuarea discuţiilor cu începere de la 8 mai.

"Tema discuţiilor de săptămâna viitoare va acoperi problematicile comerciale, printre care proprietatea intelectuală, transferul forţat de tehnologie, barierele netarifare, agricultura, serviciile", precum şi "punerea lor în aplicare", a adăugat comunicatul.

Statele Unite şi China negociază intens din ianuarie un acord comercial foarte larg care să permită încheierea războiului comercial declanşat de Donald Trump prin impunerea de taxe vamale cu scopul de a forţa Beijingul să renunţe la practicile considerate incorecte.

Administraţia Trump doreşte în special să reducă deficitul comercial uriaş al Statelor Unite cu China şi să limiteze subvenţiile chineze pentru întreprinderile de stat.

Joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerţului de la Beijing a apreciat că "mai sunt încă multe de făcut", recunoscând în acelaşi timp "noi progrese" recente.

Potrivit cotidianului Wall Street Journal, Statele Unite şi China doresc să organizeze la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie o ceremonie de semnare pentru un acord final.

În prezent, cele două ţări şi-au instituit reciproc taxe vamale de peste 360 de miliarde dolari de mărfuri schimbate.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO