Războiul mallurilor: Plaza România atacă AFI Palace Cotroceni

Anchor Grup, compania care a construit primele malluri din Capitală – Bucureşti Mall şi Plaza România, are în plan repoziţionarea celor două centre comerciale pe piaţa bucureşteană prin investiţii de 50 de milioane de euro.
Andrada Ghira - mie, 03 oct. 2012, 21:05
Războiul mallurilor: Plaza România atacă AFI Palace Cotroceni

Primii paşi pentru repoziţionarea celor două malluri au fost făcuţi în acest an, când Ali Ergun Ergen, cel care a contribuit la dezvoltarea Bucureşti Mall şi Plaza România, s-a reîntors în cadrul companiei, după şapte ani petrecuţi la Băneasa Investment, acolo unde s-a ocupat de dezvoltarea strategiei celui mai performat mall din Bucureşti: Băneasa Shopping City.

„Piaţa este extrem de fragmentată, iar ţinta noastră este să ne revendicăm poziţia de lider. Băneasa Shopping City este cel mai performat mall din Capitală, dar noi nu suntem în competiţie cu ei. Fiecare mall are ceea ce noi numim „trade area” (n.r. – aria de acoperire, de unde pot veni potenţialii clienţi). Băneasa acoperă nordul Capitalei, sectorul 1 şi localităţile din apropiere. La Plaza România, avem un alt „trade area”, a declarat Ali Ergun Ergen pentru ECONOMICA.NET.

Dar, acest „trade area” este acelşi ca şi în cazul AFI Palace. Cu ce vrea Anchor să riposteze şi să-şi recâştige poziţia de lider, în condiţiile în care rata de neocupare a spaţiilor comerciale este de 30%?

„Bineînţeles că deschiderea AFI Palace Cotroceni ne-a afectat, dar acum revenim în forţă cu un nou concept – lifestyle center, care este total diferit. Prin această extindere, vom reconfigura intrările şi vom reintegra zone folosite pentru circulaţie. Am lăsat intenţionat ca gradul de neocupare să fie 30% pentru a putea pregăti retailerii pentru această schimbare. În plus, vom semna contracte cu retaileri noi, pe care noi nu îi avem în Plaza România, dar şi cu retaileri care îşi vor face intrarea pe piaţa româneacă”, a mai declarat Ergen pentru ECONOMICA.NET.

În cazul Bucureşti Mall, primul mall construit în România, gradul de neocupare s-a redus de la 15%, la 3-4%, pe fondul semnării de noi contracte cu retalerii.

Suprafaţa închiriabilă a fiecărui mall va creşte cu 20%. În cazul Plaza România, Anchor va pune accentul pe zone de distracţie şi petrecere a timpului liber şi vrea să realizeze cel mai mare parc de distracţii indoor din Estul Europei. În cazul Bucureşti Mall, accentul va fi pus pe spaţiile verzi, pe zonele deschise şi de relaxare. Lucrările de reamenajare la Plaza vor fi demarate în primăvara anului viitor, iar în vară vor începe şi lucrările la Bucureşti Mall. Mici zone din ambele malluri vor fi închise pentru marea reamenajare, iar lucrările vor fi finalizate după 18-24 de luni de la începere.

In urma acestui proces de reamenajare, valoarea totala a investitiilor Anchor Grup in Romania va depasi 350 de milioane de euro. Anchor este prezent pe piata din Romania din 1997, cand a construit Bucuresti Mall. In 2004 a fost deschis Plaza Romania, iar apoi cladirea de birouri Anchor Plaza si proiectul rezidential InCity Residences.

Te-ar mai putea interesa și
Finanţele propun majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc
Finanţele propun majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc
Ministerul Finanţelor propune majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc şi reducerea plafonului neimpozabil pentru veniturile obţinute ca urmare a......
E oficial! Schimbări importante la Codul Fiscal! Impozite și accize mai mari, crește și TVA pentru anumite domenii- DOCUMENT
E oficial! Schimbări importante la Codul Fiscal! Impozite și accize mai mari, crește și TVA pentru anumite domenii- DOCUMENT
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat proiectul de OUG care modifică mai multe dintre prevederile Codului Fiscal. ...
Parlamentarii au votat schimbări importante pentru toate firmele din România. Ce înseamnă „starea de dificultate” și „acordul de restructurare” și cum pot  salva ele mii de firme anual?
Parlamentarii au votat schimbări importante pentru toate firmele din România. Ce înseamnă „starea de dificultate” ...
Parlamentul României a adoptat, zilele trecute, legea care transpune prevederile Directivei Europene 2019/1023, care introduce ...
A intrat în funcțiune noul mecanism de desemnare a furnizorilor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică. În iulie FUI este Electrica Furnizare
A intrat în funcțiune noul mecanism de desemnare a furnizorilor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică. În ...
ANRE a publicat lista cu Furnizorii de Ultimă Instanță (FUI) desemnați în funcție de cota de piață, un mecanism nou ...