1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 24 º

News

Răzvan Cotovelea, numit coordonatorul asistenţei oferite României prin Phare

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Europene (MAEur), Alexandru Răzvan Cotovelea, a fost în numit de guvern noul coordonator naţional al asistenţei financiare externe nerambursabile oferite României prin programul Phare si Facilitatea de Tranziţie.

Alexandru Răzvan Cotovelea a fost numit în această funcţie prin decizia guvernului nr. 424/2012, publicată în Monitorul Oficial nr. 517 din 26 iulie 2012.

Titulatura de coordonator naţional al asistenţei, aşa cum este prevăzută de  Hotărârea Guvernului nr.1011/1999, corespunde terminologiei şi modului de lucru stabilit de Comisia Europeană pentru utilizarea fondurilor nerambursabile de preaderare acordate României, referindu-se exclusiv la programul Phare şi Facilitatea de Tranziţie şi nu la toate fondurile nerambursabile, precizează MAEur.

În perioada 2000-2007, România a primit de la Uniunea Europeană, prin Phare şi Facilitatea de Tranziţie, aproximativ 2,4 miliarde euro.

Până la notificarea de către Comisia Europeană a închiderii acestor programe în România, coordonatorul naţional al asistenţei (Răzvan Cotovelea) rămâne responsabil pentru monitorizarea îndeplinirii obiectivelor şi pentru asigurarea finalizării în condiţii optime a implementării Programului Phare şi a Facilităţii de Tranziţie, împreună cu responsabilul naţional cu autorizarea finanţării din Ministerul de Finanţe.

Pe lângă atribuţiile care decurg din funcţia de coodonator al asistenţei financiare externe nerambursabile oferite României prin Phare şi Facilitatea de Tranziţie, Cotovelea mai coordonează, din calitatea de secretar de stat în cadrul MAEur, implementarea fondurilor structurale şi de coeziune în România, precum şi implementarea Mecanismului Financiar Spaţiul Economic European.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO